up למעלה

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

קונים שפיץ שייטל מבשר בקר ישראלי טרי, קולרבי, קצת עלים ודלעת – ומקבלים את אחד הנתחים הכי כיפיים ועסיסיים לצלייה מהירה עם תוספות מושלמות

MAKO

 

מיני סטייק שפיץ שייטל, עם קולורבי צלוי וסלט דלעת (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)

צילום: אמיר מנחם

 

המצרכים (4 מנות):

  • 4 פרוסות שפיץ שייטל מבשר בקר ישראלי (במשקל 150 גרם כל אחת)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לקולרבי:

  • 4 קולרבי, קלופים
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן עלי אורגנו טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:

  • מיץ מ-3 עגבניות חצויות
  • 1 שן שום
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית

לסלט:

  • חצי כוס רצועות דלעת פרוסה
  • 2 כוסות עלי ארוגולה
  • חצי כוס עלי בזיליקום טרי

להגשה:

  • 4 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1.מוציאים את הנתחים לפחות חצי שעה לפני הצלייה מהמקרר.

2.מכינים את הקולרבי: חוצים כל קולרבי לרוחב ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים (ניתן גם לשים במיקרוגל ולחמם בעוצמה גבוהה 7-8 דקות).

3.מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הקולרבי עד שמשחימים משני הצדדים. מוסיפים את האורגנו ומכבים את האש. מתבלים במלח ופלפל.

4.מחממים מחבת כבדה, מתבלים את נתחי הבשר ומורחים אותם בשמן זית.

מיני סטייק שפיץ שייטל, קולורבי צלוי וסלט

צילום: אמיר מנחם

 

 

5.מטגנים את הנתחים כ-2 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת ונותנים לנתחים לנוח 2-3 דקות.

6. בזמן שהנתחים נחים, טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר ומערבבים את כל חומרי הסלט.

7. מגישים לכל סועד סטייק, שני חצאי קולרבי צלוי וסלט. מזלפים מהרוטב ומפזרים צנוברים.

שווה לקרוא

שיפודי יקיטורי ברוטב טריאקי ביתי

שיפודי יקיטורי ברוטב טריאקי ביתי

אחת המנות הכי פופולריות בדוכני…
קרא עוד
אסקלופ עגל מבקר ישראלי עם אווז מעושן

אסקלופ עגל מבקר ישראלי עם אווז מעושן

מצרכים (8 מנות) 8 פרוסות…
קרא עוד
פילה בקר במחבת

פילה בקר במחבת

אחד הנתחים האהובים על הישראלים…
קרא עוד
מתכון לפונדו – שרינג ישראלי זה הכי הכי

מתכון לפונדו – שרינג ישראלי זה הכי הכי

כולם יודעים שהכי ישראלי זה…
קרא עוד
גודל פונט