up למעלה

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

קונים שפיץ שייטל מבשר בקר ישראלי טרי, קולרבי, קצת עלים ודלעת – ומקבלים את אחד הנתחים הכי כיפיים ועסיסיים לצלייה מהירה עם תוספות מושלמות

MAKO

 

מיני סטייק שפיץ שייטל, עם קולורבי צלוי וסלט דלעת (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)

צילום: אמיר מנחם

 

המצרכים (4 מנות):

  • 4 פרוסות שפיץ שייטל מבשר בקר ישראלי (במשקל 150 גרם כל אחת)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לקולרבי:

  • 4 קולרבי, קלופים
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן עלי אורגנו טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:

  • מיץ מ-3 עגבניות חצויות
  • 1 שן שום
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית

לסלט:

  • חצי כוס רצועות דלעת פרוסה
  • 2 כוסות עלי ארוגולה
  • חצי כוס עלי בזיליקום טרי

להגשה:

  • 4 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1.מוציאים את הנתחים לפחות חצי שעה לפני הצלייה מהמקרר.

2.מכינים את הקולרבי: חוצים כל קולרבי לרוחב ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים (ניתן גם לשים במיקרוגל ולחמם בעוצמה גבוהה 7-8 דקות).

3.מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הקולרבי עד שמשחימים משני הצדדים. מוסיפים את האורגנו ומכבים את האש. מתבלים במלח ופלפל.

4.מחממים מחבת כבדה, מתבלים את נתחי הבשר ומורחים אותם בשמן זית.

מיני סטייק שפיץ שייטל, קולורבי צלוי וסלט

צילום: אמיר מנחם

 

 

5.מטגנים את הנתחים כ-2 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת ונותנים לנתחים לנוח 2-3 דקות.

6. בזמן שהנתחים נחים, טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר ומערבבים את כל חומרי הסלט.

7. מגישים לכל סועד סטייק, שני חצאי קולרבי צלוי וסלט. מזלפים מהרוטב ומפזרים צנוברים.

שווה לקרוא

צ’ילי קון קרנה עם שעועית מש

צ’ילי קון קרנה עם שעועית מש

השף ניר צוק מכין את…
קרא עוד
יאקיסובה – מוקפץ בסגנון יפני

יאקיסובה – מוקפץ בסגנון יפני

אנחנו מכינים מוקפץ בעיניים עצומות…
קרא עוד
שניצל כף בציפוי פריך

שניצל כף בציפוי פריך

אנחנו מכירים לא מעט אנשים…
קרא עוד
ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

  שלמה רודד, בשרי יוז'י…
קרא עוד
גודל פונט