up למעלה

סטייק מבקר ישראלי במשרה רום

טבחי ניו אורלינס הרבו להשתמש ברום להשריית בשר נחות ולא טרי במיוחד, כדי לשמרו ולשפר את טעמו. כך הפך הרום לחלק בלתי נפרד מן הבישול באזור והיום משתמשים בו גם להכנת סטייקים משובחים.
מצרכים
(4 מנות)
4 סטייקים (פילה) במשקל 180 גרם כל אחד
שמן זית לטיגון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות נענע טרייה קצוצה
מעט מלח

למשרה:

2 כפות רום (רצוי כהה)
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
6 גרגירי פלפל אנגלי שבור
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
פלפל שחור, טחון טרי
1 כפית זרעי כוסברה כתושים

אופן הכנה
1. מערבבים את כל חומרי המשרה. מברישים את הסטייקים במשרה, מכסים ושומרים במשך לילה במקרר.

2. מוציאים את הסטייקים מהמקרר חצי שעה לפני הטיגון, כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.

3. מערבבים שמן, מיץ לימון, נענע ומלח, ושומרים בצד.

4. מחממים מחבת כבדה ומטגנים את הסטייקים כדקה מכל צד. מקטינים מעט את הלהבה ומטגנים עוד 4 דקות מכל צד עד לדרגת עשוי למחצה. מעבירים לצלחת, מזלפים מעט מתערובת השמן והלימון ומגישים מיד. מקובל להגיש על יד הסטייק פירות טרופיים כמו אננס, פפאיה או מנגו, מושרים באותו משרה ומטוגנים קלות.

שווה לקרוא

ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

  שלמה רודד, בשרי יוז'י…
קרא עוד
שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

ממה מורכב הביס המושלם? כנראה…
קרא עוד
אסקלופ מבשר ישראלי בנוסח וינאי (שניצל)

אסקלופ מבשר ישראלי בנוסח וינאי (שניצל)

מצרכים (4 מנות) 4 פרוסות…
קרא עוד
פילה בקר במחבת

פילה בקר במחבת

אחד הנתחים האהובים על הישראלים…
קרא עוד