up למעלה

שריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין

כן כן, זו לא טעות, מדובר בבישול ארוך ללא נוזלים בכלל – למעט כמות נדיבה של שמן זית. הצטיידו בנתח פולי (שריר אחורי) ישראלי טרי, עקבו אחרי ההוראות ומובטחת לכם תוצאה יוצאת דופן

 

שריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין    (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)

צילום: אמיר מנחם

שריר אחורי הוא נתח שדורש בישול של שלוש שעות ומעלה. הנתח ממוקם בחלק התחתון של הרבע האחורי בפרה, ממש על האוסובוקו. השריר האחורי דומה לאוסובוקו מבחינות רבות, ביניהן כמות השומן הנמוכה.

המצרכים :

  • 1 נתח שריר אחורי (פולי) מפורק מהעצם (כ-2.5 ק”ג). בקשו מהקצב לנסר את העצם לאורכה ולהוציא את המח
  • 12 ענפי מרווה
  • 8 ענפי רוזמרין
  • 40 בצלי שאלוט (קילו וחצי) שטופים ומיובשים, לא קלופים
  • 750 מ”ל שמן זית איכותי
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות על פונקציית טורבו.

2. ממקמים את מח העצם (ללא העצם) במרכז הנתח. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.

3. מניחים 3 ענפי רוזמרין ו-4 ענפי מרווה על המח וקושרים את הנתח באמצעות חוט קצבים (אפשר להגיע לקצב עם עשבי התבלין ולבקש שיקשור עבורכם).

 

איפה אפשר לקנות בשר ישראלי?

 

4. מסדרים את בצלי השאלוט בסיר כבד. מוסיפים את נתח השריר ומתבלים במלח ופלפל כך שגם הבצלים יתובלו.

5. מוסיפים את יתרת המרווה והרוזמרין ויוצקים מלמעלה את כל שמן הזית.

שריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין - מפורק    

אמיר מנחם, אוכל טוב

 

6. מכסים בנייר פרגמנט, נייר כסף ומכסה הסיר ומעבירים לתנור ל-4 וחצי שעות.

7. מוציאים את נתח הבשר מהסיר, מסירים את חוט הקשירה ופורסים לפרוסות דקות. מגישים עם בצלי השאלוט ושמן הזית הארומטי.

קרדיט: מאקו

שווה לקרוא

רוסטביף ישראלי בקארי

רוסטביף ישראלי בקארי

שף מאיסטר רפי אהרונוביץ', "ידע…
קרא עוד
שפונדרה (קשתית) בתנור מבשר ישראלי

שפונדרה (קשתית) בתנור מבשר ישראלי

רכיבים: • נתח שפונדרה טרי  (קשתית)…
קרא עוד
שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

בסוף הצלייה מתקבל נתח עסיסי…
קרא עוד
צלי בשר בקר ישראלי בירקות

צלי בשר בקר ישראלי בירקות

שיטת צלייה איטית ועדינה, שהופכת…
קרא עוד
גודל פונט