up למעלה

רוסטביף ישראלי שתמיד מצליח

מצרכים

(12 מנות)
2.5 ק"ג של נתח נקי מסחוס ושומן (סינטה, שייטל או כף. מומלץ לבקש מהקצב שיקשור את הנתח או יארוז בשרוול)
1 כף פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
מחממים תנור ל-240 מעלות במשך חצי שעה, כדי שכל חלל התנור יהיה חם באותה מידה.
מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומורחים אותו בשמן הזית.
מניחים את הבשר על רשת מעל תבנית אפייה וצולים בתנור החם במשך 25 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את הבשר במשך שעתיים בתנור המכובה. בשום פנים ואופן לא לפתוח את הדלת במהלך השעתיים.
לאחר שעתיים מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים. אם רוצים לחמם את הרוסטביף לפני ההגשה, מעלים את החום ל-240 מעלות מבלי להוציא את הבשר מהתנור, מחממים במשך 10 דקות, פורסים ומגישים.
הערה: יש לחשב 5 דקות צלייה לכל 500 גרם בשר. לדוגמא, נתח במשקל 3 ק"ג יש לצלות במשך חצי שעה לפני שמכבים את התנור.

שווה לקרוא

שפונדרה (קשתית) בתנור מבשר ישראלי #2

שפונדרה (קשתית) בתנור מבשר ישראלי #2

המקור למתכון: צ.ד האחים סאסי…
קרא עוד
נתח קצבים מבשר ישראלי על עגבניות שרופות

נתח קצבים מבשר ישראלי על עגבניות שרופות

מצרכים - קילו וחצי של…
קרא עוד
יותר זול, יותר משתלם: רוסטביף מנתח שייטל

יותר זול, יותר משתלם: רוסטביף מנתח שייטל

אין כמו למצוא נתח בשר…
קרא עוד
צלי בשר בקר ישראלי בירקות

צלי בשר בקר ישראלי בירקות

שיטת צלייה איטית ועדינה, שהופכת…
קרא עוד