אופן ההכנה:
בקר
– מתבלים את פרוסות הבשר במעט מלח ופלפל
– מטגנים על מחבת סטייקים את הפרוסות כ-6-4 דקות לרמת מוכנות נא. מניחים להתקרר כרבע שעה ושמים בקערה גדולה
– מוסיפים את שאר המצרכים
– מתבלים ברוטב סויה ובמיץ הלימון ומגישים
סלט
– מערבבים את החומרים בצנצנת, במערבל או במטרפה. טועמים ומשפרים תיבול. באותו אופן אפשר להכין רוטב אגוזי לוז, קשיו או בוטנים.
דבר הדיאטנית:
ארוחת הכוללת בשר בקר טרי לא חייבת להיות ארוחה עתירת קלוריות ושומן.
ישנם נתחים רזים מאוד, דוגמת הפילה, המכילים פחות שומן מדגים ונתחי עוף רבים.
אכילת בשר בקר טרי, לאחר הסרת השומן הנראה לעין, עשויה להיות חלק מתזונה בריאה ואף חלק מהמאמץ לשמור על המשקל.
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: 300
חלבון 70 גרם
6 גרם שומן
8 מ"ג ברזל
14 מ"ג אבץ
|