up למעלה

סלט בקר תאי מבשר ישראלי

נתח בקר מומלץ: שייטל

רכיבים (ל- 2 מנות):

לבקר
– 2 פרוסות בשר בקר טרי: שייטל/כף/שפיץ/צ’אך/סינטה/אנטריקוט (250-200 גר’ כל פרוסה)
– 1 קליפת לימון חתוכה לקוביות (המנה התאילנדית המקורית היא עם עשב לימון במקום קליפת הלימון החתוכה)
– 1 בצל סגול– חתוך לפרוסות
– 2 כפות בצל ירוק קצוץ
– מיץ מ-2 לימונים
– 2 כפות רוטב סויה

 

לסלט:
– חסה סגולה
– מעט רוקט
– חבילת בייבי

– פלפל אדום

– שום
– 3 כפות שמן אגוזים
– ¼ כוס חומץ טבעי (או חומץ אורז)
– ½ כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
– ½ כפית ווסאבי
– 1 כף אגוזי מלך גרוסים
– 1 כף דבש
– מלח ופלפל שחור טחון טרי

– אפשר להוסיף מעט גרגרי רימון

אופן ההכנה:
בקר

– מתבלים את פרוסות הבשר במעט מלח ופלפל
– מטגנים על מחבת סטייקים את הפרוסות כ-6-4 דקות לרמת מוכנות נא. מניחים להתקרר כרבע שעה ושמים בקערה גדולה
– מוסיפים את שאר המצרכים
– מתבלים ברוטב סויה ובמיץ הלימון ומגישים

סלט

– מערבבים את החומרים בצנצנת, במערבל או במטרפה. טועמים ומשפרים תיבול. באותו אופן אפשר להכין רוטב אגוזי לוז, קשיו או בוטנים.

דבר הדיאטנית:
ארוחת הכוללת בשר בקר טרי לא חייבת להיות ארוחה עתירת קלוריות ושומן.
ישנם נתחים רזים מאוד, דוגמת הפילה, המכילים פחות שומן מדגים ונתחי עוף רבים.
אכילת בשר בקר טרי, לאחר הסרת השומן הנראה לעין, עשויה להיות חלק מתזונה בריאה ואף חלק מהמאמץ לשמור על המשקל.

ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: 300
חלבון 70 גרם
6 גרם שומן
8 מ”ג ברזל
14 מ”ג אבץ

 

שווה לקרוא

סלט תפוחי אדמה עם בשר כבוש

סלט תפוחי אדמה עם בשר כבוש

מצרכים (4 מנות) 200 גרם…
קרא עוד
קרפצ’יו שייטל עם עלי שומר

קרפצ’יו שייטל עם עלי שומר

מצרכים: 250 גרם שייטל מנתח…
קרא עוד
צלי קר מבשר ישראלי ברוטב פלפל קלוי

צלי קר מבשר ישראלי ברוטב פלפל קלוי

מאת: רפי אהרונוביץ חומרים ל-8…
קרא עוד
טטאקי על סלט עלים

טטאקי על סלט עלים

מצרכים למנת הבשר: 400 גרם…
קרא עוד
גודל פונט