מצרכים
(4 מנות)
300 גרם רוסטביף קר, חתוך לרצועות
2-3 תפוחי אדמה
300 גרם שעועית ירוקה
1 בצל בינוני פרוס דק
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
2 עגבניות אדומות וקשות, חתוכות לפלחים
לרוטב:
1 כפית עלי טרגון קצוצים
1/4 כוס מיץ לימון
פלפל לבן ומלח
1 כפית חרדל דיז`ון
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מניחים להתקרר (רצוי לבשל כמה שעות מראש ולשמור במקרר) ופורסים לקוביות בגודל 2×2 ס"מ.
מנקים את השעועית הירוקה וחותכים לחתיכות באורך 4-5 ס"מ.
מרתיחים מים מומלחים קלות (לא בסיר אלומיניום) ומכינים בצד קערה עם מי קרח. חולטים את השעועית במשך 4-6 דקות (תלוי בגודל), מסננים ומעבירים מיד למי הקרח. מסננים שוב.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב, מלבד השמן, שאותו מוסיפים בזילוף אחיד תוך כדי טריפה מתמדת.
מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, העגבניות, הפלפלים, השעועית, הבצל והבשר. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. משהים כחצי שעה ומגישים.