היום, בעידן המזגנים, הבישול אינו הופך את הבית לסאונה כמו פעם, מה גם שהוא אינו מצריך השגחה צמודה. אפשר להנמיך את החום, לצפות בסרט בסלון הממוזג, או לקפוץ לים, ולחזור לארוחה מוכנה. יש גם שפע מאכלים מהירי הכנה
רפי אהרונוביץ', מאיסטר |
|
ובכן, חברים, הגענו "לעונת המלפפונים". חלק נכבד מלקוחותינו יצא לחופשה, ויש סיכוי סביר שגם אנחנו נצטרף אליהם בהמשך. השאר בקושי מבשלים, מהחום, אבל אנחנו ננסה בכל זאת למכור להם בשר.
הקיץ הוא הזמן למאכלים מהירי הכנה, כולל כאלה שאינם זקוקים לבישול כלל. |
|
בטעם איטלקי
ניקח למשל נתח של סינטה או כף, כאלה שנבחר במיוחד כדי שיהיו רזים בלי הרבה שומן. נצחצח את הנתח היטב מכל הצדדים, נקפיא מעט ונפרוס דק (כמו נקניק) על מנת שלקוחותינו יכינו קרפצ'יו – מנה ראשונה נהדרת, או חטיף באירוח לא מחייב, שנקרא על שם הצייר האיטלקי. המנה קלה והכנתה קצרה (ר' בדף המתכונים). |
|
מקפיצים ורצים הלאה
מוקפצים (טיגון קל) גם הם מתאימים לקיץ. נפרוס נתחים דקים מהשייטל (כנף העוקץ) או מהכף, או לחלופין ניקח קצוות של סינטה או של פילה בתיבול סיני, או סתם עם הרבה בצל. כל זה בתוספת אורז יסדר לנו ארוחה נהדרת שלא תגזול מזמננו יותר מ–20 דקות.
גם אסקלופים, שהם שניצלים ללא פיג'מה מכל החלקים שהוזכרו לעיל, יתאימו מאוד לארוחת גורמה קיצית, יחד עם רטבים קלאסיים, כמו מרסלה. |
|
קציצות של סבתא
אני בטוח שקרפצ'יו, מוקפצים ואסקלופים כבר מוכרים לקהל הלקוחות שלנו, אז למה שלא ננסה למכור להם גם דברים אחרים, בשר טחון למשל? כל המתכונים של בשר טחון הם מהירי הכנה ואפשר להשלים את הכנתם בגריל או במחבת. אפשר להכין כדורי בשר ברוטב ספגטי, מוסקה, או קציצות של סבתא. אנחנו נסביר שהטחון הוא זול יחסית, תמיד רך וקל להכנה, והעיקר – הילדים מתים על זה. |
|
לגרש את החום
עם נתחי רוסטביף מסינטה או אנטריקוט – המתובלים בחרדל, פלפל שחור, מעט שמן זית ושום צלויים בתנור – אפשר לסדר סנדוויצ'ים נהדרים לשבוע שלם. שהרי, יחד עם בקבוק בירה צוננת, חרדל ומיונז, לא נסבול כל כך מהחום. |
|
מוכרים את החורף בקיץ
ומה באשר לחלקים החורפיים, אלה שמתבשלים הרבה זמן? גם כאן, אם נציג את הנושא נכון, נוכל למכור. נסביר שהרעיון של כל התבשילים הארוכים הוא הכנה מוקדמת של לא יותר מ–20 דקות, ובישול על אש קטנה או בתנור של כשעתיים. היום, בעידן המזגנים, הבישול אינו הופך את הבית לסאונה כמו פעם, מה גם שהוא אינו מצריך השגחה צמודה. אפשר להנמיך את החום, לצפות בסרט בסלון הממוזג, או לקפוץ לים, ולחזור לארוחה מוכנה שיכולה להחזיק כמה ימים במקרר, ורק הולכת ומשתבחת מיום ליום.
יש עוד טריקים שיהפכו תבשיל חורפי לקיצי וקל יותר. האחד, להימנע עד כמה שאפשר משימוש ביין אדום. לעבור ללבן. להפחית בכמות הקטניות והפחמימות בתבשיל ולהשתמש בשורשים, בציר בשר ובנוזלים טבעיים. |
|
מכינים מראש
בכלל, בכל אחד מתבשילים שהזכרנו אפשר להכין כמה מהשלבים מראש. הקרפצ'יו יכול לחכות בפריזר מסודר בעלים. אנו נוציא אותו כ–20 דקות לפני הארוחה ונסדר בצלחת. הקרפצ'יו הדק יפשיר במהירות, ואז נוסיף לו את התחמיץ, שגם אותו אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
את האסקלופים אפשר לקמח, לשמור במקרר ליום או יומיים ולטגן ממש לפני שאוכלים. גם את כדורי הבשר אפשר לשמור במקרר מטוגנים, ולאכול אותם קרים בפיתה עם מיונז ומלפפון. אפשר גם לתת להם טיגון נוסף לחימום ולשדך להם רוטב מעניין.
גם את הכנת המוקפצים אפשר לקצר: ניקח את הנתחים, נשרה אותם בתחמיץ, בדרך כלל על בסיס סויה, דבש ושום, ונקפיא ביחד עם הרוטב. יום לפני ההכנה נפשיר במקרר, נסנן, נטגן קלות, נוסיף את הרוטב שסיננו, והרי לנו עוד ארוחה.
אז בואו נעבור את הקיץ בקלות ובכיף. רק שיהיה לכולנו בהצלחה ובתיאבון. |
|