ההבדל בין נשים לגברים, בהרגלי אכילת בשר הוא ככל הנראה הבדל תרבותי ולא פיסיולוגי, שכן, במצבים מסוימים, נשים זקוקות לבשר בקר אף יותר מגברים. הנשים גם עוסקות בקצבות-מקצוע של גברים.
מאת: סימונה קדמי
בהיסטוריה האנושית, סימל ציד בשר כוח גברי, שליטה על הטבע ושליטה על נשים. חלוקת התפקידים, שהייתה נהוגה בחברות הפרימיטיביות, הותירה בידי הנשים את ליקוט הזרעים וגידול הצמחים. מערכת כלכלית-תרבותית זו ביססה את יחסי הכוחות בין המינים עד היום.
נשים אוכלות בשר בקר
אין מידע מחקרי רב על הבדלי צריכת בשר בין נשים לגברים. מנתונים שפרסם הסוציולוג-אנתרופולוג ניק פידס מאוניברסיטת אדינבורו, בספרו Meat: A Natural Symbol , גברים אוכלים יותר בשר מנשים, ושיעור הצעירות בבריטניה, הנמנעות לחלוטין מאכילת בשר, גדול פי 150% מזה של הצעירים. שיעור הנשים שאינן אוכלות בשר גבוה ב-80% מזה של גברים שנמנעים מאכילתו.
ההבדל בין נשים לגברים, בהרגלי אכילת בשר,הוא ככל הנראה הבדל תרבותי ולא פיזיולוגי, שכן, במצבים מסוימים, נשים זקוקות לבשר בקר אף יותר מגברים.
עשיר באומגה 3
באוניברסיטת קנזאס שבארצות-הברית נערך מחקר שבדק האם העשרת מזון הבקר בזרעי פשתן ישפיע על ריכוז אומגה 3 בבשר לאכילה. התוצאות הראו שהאכלת הבקר במזון עשיר בחומצת השומן אלפה-לינולנית אכן הגביר את כמות האומגה 3 בבשר, כך שיוכל לשמש מקור טוב עבור הצרכן. על פי חישובים שערכו החוקרים, אכילת שתי מנות בשר, במשקל 85 גרם כל אחת, מספקת כמות של 140 מ"ג אומגה 3. ידוע שאומגה 3 משפרת את תפקוד מערכת הדם, מפחיתה סיכון למחלת לב כלילית, פועלת נגד דיכאון ומשפרת את יכולת הקשב.
נשים בתעשיית הבקר
בתחום התעסוקתי ניכר שיעורן הנמוך של נשים בתעשיית הבקר. במחקר שהתפרסם בארצות הברית לפני עשור נכלל תחום הקצבות ופירוק הבשר בין ששת המקצועות המובילים שבאופן מסורתי אינם נחשבים נשיים. שיעור הנשים בתחום הקצבות נרשם כפחות מ-30%. כמו בתחומי עבודה אחרים, גם בתחום קצבות ועיבוד ופירוק הבשר, שכרן של הנשים נמוך משמעותית מזה של הגברים.
בשנים האחרונות, בד בבד עם עליית המודעות לשוויון בין המינים, ניכרת בארצות-הברית התארגנות ציבורית של נשים העוסקות בתחום בשר הבקר במקביל לארגוני גברים. ארגון נשות הבקר של ארצות הברית פועל בשם זה מאז 1984, וחברות בו 2,000 נשים מסניפי הארגון הפזורים ברחבי היבשת. הארגון פועל לעידוד ולמתן סיוע לנשים בתעשיית הבקר, וכן למינוף פעילות התנדבותית, לקידום חינוך ולהפצת מידע לציבור הצרכנים על ערכו התזונתי של בשר בקר.
בחודשים האחרונים יצאה הפדרציה ליצוא בקר של ארצות-הברית (USMEF) במסע פרסומי בעיתונות היפנית. במסגרת מסע הפרסום, הוצגו סיפוריהן של נשים אמריקניות שהן פעילות בתעשיית בשר הבקר. הפרסום, המציג את בשר הבקר כמוצר מזון בטוח, בריא, טעים וראוי, נועד לעודד נשים יפניות לקנות בשר, ובכך, להגביר את הצריכה ולשפר את היקף יצוא בשר בקר מארצות-הברית ליפן.
|