up למעלה

כל מה שצריך לדעת למנגל של יום העצמאות

בכל על האש שמכבד את עצמו יש את המומחה המשפחתי, שמנפנף בהבעת חשיבות עצמית כאילו הוא מינימום המציא את השיפוד. אז זהו, שלא: כל אחד יכול לעשות מנגל לא פחות ממושלם, ויש לנו 6 טיפים פשוטים שייקחו אתכם לשם יד ביד. מהנתח הנכון עד לחום המדויק – זה כל מה שאתם צריכים לדעת

אודי ברקן | עז תלם | אוכל טוב | MAKO


עובדים עם בשר טוב
הסוד למנגל מושלם הוא לעבוד עם בשר ישראלי איכותי. כל קצב יידע לעזור לכם לבחור את נתח הבקר הישראלי הטרי המתאים ביותר לצרכים שלכם.

מגיעים מוכנים
את כל ההכנות למנגל עושים בבית: מרינדות, סלטים, תיבולים, ערבובים ורטבים. כשאתם מגיעים למנגל צריך רק לצלות את הבשר והירקות, לא להתעסק בעוד דברים. אם מכינים קציצות או קבבים (ראו מתכון עראייס) – גם אותם מכינים מראש.

מרינדות
לא משנה איזה מרינדה אתם מכינים לבקר הישראלי הטרי שלכם, חשוב לתת לקופסה שבה משרים ניעור כל כמה שעות, כדי לוודא פיזור אחיד של הטעמים. אם נשארה מרינדה בקופסה כדאי ורצוי להבריש אותה על הנתחים במהלך הצלייה.

שיפודים

עדיף להשתמש בשיפודי ברזל גדולים, שנוחים להפיכה ומחזיקים כמות גדולה של בשר. אם משתמשים בשיפודי עץ, כדאי להשרות אותם במים לפני שמתחילים לשפד. כמו כן, כדי להיות בטוחים שלא יישרף, כדאי לעטוף ברדיד אלומיניום את החלק שאין עליו בשר.

דרגות חום שונות
לרוב, כשמכינים מנגל מפזרים שכבה אחידה של גחלים, שמייצרת חום אחיד בעוצמתו. אבל מה עושים כשלא כל הנתחים זקוקים לאותה מידת חום? כדאי להקצות אזור עם פחות גחלים, שיצלה את הבשר בחום בינוני – זה טוב לרוסטביף, לנתחים גדולים או לשיפודים עבים, כאלו שיישרפו אם תשאירו אותם על החלק הכי חם של המנגל.

נתח ששווה להכיר: נתח קצבים
נתח עסיסי של בקר ישראלי טרי שמגיע מאזור הסרעפת, נקרא כך מכיוון שזה הנתח שנהגו הקצבים לשמור לעצמם. זהו נתח מלא בטעם, שממש כדאי להכין על שיפודים. חשוב לבשל אותו עד דרגת מדיום לכל היותר כדי שיישאר עסיסי.

שווה לקרוא

21 טיפים למנגל מושלם

21 טיפים למנגל מושלם

ככה מנגל צריך להיראות: ליקטנו…
קרא עוד
כל הסודות לקבב המושלם

כל הסודות לקבב המושלם

נערכים למנגל המסורתי? כחלק מההיערכות,…
קרא עוד
אין עשן בלי ארוחת בשרים משובחת

אין עשן בלי ארוחת בשרים משובחת

איש האוכל דרור פילץ מעשן…
קרא עוד
גודל פונט