up למעלה

עראייס בדיוק כמו שעראייס צריך להיות

קבלו אותו: מתכון לעראייס הכי טעים שאתם יכולים להכין לבד – בבית על המחבת או במנגל על גחלים. ויש גם טיפים: באיזה בשר להשתמש, מה בדיוק להוסיף לו וכמה מהמנה המקסימה הזו אפשר להכין מראש

אודי ברקן ועז תלם | אוכל טוב | MAKO

צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

לקראת יום העצמאות נראה לכם את הדרך הקלה והמהירה ביותר לשדרג את המנגל שלכם. זו מנה גאונית מהמטבח הערבי שנקראת עראייס, או ערוסה (תלוי את מי שואלים), ובפשטות מדובר בקבב בתוך פיתה. הפיתה יוצאת מהמנגל פריכה במיוחד, והקבב שומר על העסיסיות שלו. כל המיצים שיוצאים ממנו נספגים בפיתה, וככה מקבלים מנה ממש מוצלחת.

 

איזה נתח לטחון?

הכי חשוב לבחור נתח בקר ישראלי טרי ואיכותי. למנה שאנחנו מכינים היום, קבב, השתמשנו בנתח הצוואר – נתח מלא טעם עם אחוז שומן יחסית גבוה. במהלך הצלייה השומן נמס ונותן עסיסיות למנה.

 

טיפים לבשר טחון:

– חשוב לראות את הקצב טוחן את נתח הבקר הטרי והישראלי מול העיניים.

– מומלץ להשתמש בבשר טחון ביום הקנייה, לכל המאוחר 24 שעות מרגע הטחינה. זאת מכיוון שבשר טחון נחשף לאוויר ולכן יכול להתקלקל הרבה יותר בקלות.

המצרכים :

  • 4 פיתות חצויות
  • שמן זית

לתערובת הקבב:

  • 600 גרם בשר בקר ישראלי טרי טחון מנתחים כמו צוואר, צלעות, כתף
  • צרור גדול של פטרוזיליה, קצוץ דק
  • בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ דק
  • חופן אגוזים קצוצים דק (שקדים, פיסטוקים או צנוברים)
  • 2 כפיות מלח דק
  • כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקבבים: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת ל-8 חלקים שווים.
  2. העראייס: ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר. דוחסים היטב כדי יישארו קצוות ריקים. אם נשארים עודפים אחרי המילוי ניתן להכין מהם קבבים רגילים (עד כאן ניתן להכין בבית בבוקר ולארוז).
  3. מזלפים שמן זית על הפיתות מכל הכיוונים. צולים על מנגל או מחבת משני הצדדים עד להשחמה יפה.
  4. מניחים את חצאי הפיתות כאשר הפתח כלפי מטה, וצורבים עד שהבשר משחים.
  5. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות, עד שהבשר מתבשל והפיתה פריכה. אם מכינים מעל מנגל, במקום להעביר לתנור מעבירים למקום פחות לוהט במנגל (אזור עם פחות פחמים), כדי שיזהיב בלי להישרף.
  6. מגישים מיד עם טחינה, סלט ירקות ועמבה.
גודל פונט