up למעלה

כליות עגל ישראלי ביין אדום

מצרכים
(4 מנות)
2 כליות עגל חצויות לרוחב, נקיות משומן (בקשו מהקצב)
2 כפות שמן
100 גרם פטריות שפימניון קטנות, פרוסות
2 בצלים חתוכים לשמיניות
2 שיני שום קצוצות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1 עגבנייה מגורענת וקצוצה
1/2 כוס יין אדום יבש
2 כפות יין מתוק
אופן הכנה
שוטפים היטב את הכליות ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
מחממים מעט שמן במחבת רחבה ומקפיצים את הפטריות במשך מספר דקות, עד שהן מזהיבות. שומרים בצד.
מנגבים את המחבת, מוסיפים עוד קצת שמן ומטגנים את הכליות תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהן משנות את צבען. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות. מתבלים ומוסיפים את היין היבש. לאחר 3 דקות מוסיפים את היין המתוק. מתקנים את התיבול, מוסיפים את הפטריות ומגישים חם עם מחית תפוחי אדמה.

התמונה מאתר

שווה לקרוא

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

קונים שפיץ שייטל מבשר בקר…
קרא עוד
שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

ממה מורכב הביס המושלם? כנראה…
קרא עוד
צ’ילי קון קרנה עם שעועית מש

צ’ילי קון קרנה עם שעועית מש

השף ניר צוק מכין את…
קרא עוד
שניצל בקר מבשר ישראלי #1

שניצל בקר מבשר ישראלי #1

מצרכים 6 יחידות שייטל טרי…
קרא עוד
גודל פונט