לקראת הקיץ מגיש לכם הווטרינר גידי ציפורי שבעה טיפים לשמירה על תברואת העסק ועל טריות הבשר:
1 לפני ראשית הקיץ יש לבצע ביקורת כוללת של כל מערכות הקירור בעסק
2. יש לרוקן כל מקרר ומקפיא, לבצע הפשרה, ולאחר מכן ניקוי יסודי של מערכת האוורור
3. מומלץ להזמין טכנאי או (אם אפשר) לבצע לבד מילוי גז במערכת כולה
4. יש לבצע ניקוי רשתות ומילוי גז, גם במערכת האוורור ומיזוג האוויר
5. כדאי להשקיע מעט ולקנות מד טמפרטורה ידני (רצוי מד לייזר) שמאפשר לבדוק את יעילות מערכת הקירור, ובייחוד את המקררים והמקפיאים
6. הגיע גם הזמן לנקות את רשתות הזבובים, לתקן ולהחליף במידת הצורך בכל החלונות והדלתות בחנות, ולהתקין רשתות במקומות החסרים
7. יש להחליף את מכשיר קטילת החרקים המעופפים ("אייכמן") במכשיר מהדור החדש, שקולט פנימה את הזבובים בלא שיפלו לרצפה, על ראשי הקונים או, חלילה, לתוך הבשר. קיימים בשוק מכשירים טובים ורצוי להתאימם לממדי העסק – אם שטחו של העסק גדול, מומלץ להצטייד אפילו בכמה מכשירים
|