up למעלה

קציצות בשר ישראלי עם פיסטוק חלבי

בשר טחון ואגוזים הם שילוב מנצח.
במטבח הטורקי, משם מגיע מתכון זה, נוהגים לשלב את הבשר הטחון עם כל סוגי האגוזים.
מצרכים
(4 מנות)
לקציצות :

500 גרם בקר טחון
¼ כפית פלפל אנגלי
¼ כפית קינמון
¼ כפית שומר טחון
½ כוס סולת
1 ביצה
200 גרם פיסטוק חלבי קלוף, קלוי וקצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון

לרוטב:

2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית קליפת לימון מגוררת

אופן הכנה
1. מערבבים את הבשר עם תבלינים, סולת , ביצה, פיסטוק ומחצית מהפטרוזיליה. מתבלים בפלפל ומלח. רצי להשהות את התערובת במשך שעה לפני שיוצרים את הקציצות.

2. בסיר רחב מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מוסיפים רסק עגבניות, גרידת לימון ו- 2 כוסות מים.

3. יוצרים קציצות מתערובת הבשר ומניחים בזהירות בתוך הרוטב. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע עד שכמעט ולא נשארים נוזלים בסיר. מגישים חם עם רוטב ואורז.

שווה לקרוא

קניש בשר מבשר ישראלי

קניש בשר מבשר ישראלי

  רולדת בשר שמקורה במטבח…
קרא עוד
תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

  תבשיל צפון אפריקני שהוא…
קרא עוד
מאפה בשר מבקר ישראלי בעלי גפן

מאפה בשר מבקר ישראלי בעלי גפן

כולם מכירים את עלי הגפן…
קרא עוד
כל הסודות לקבב המושלם

כל הסודות לקבב המושלם

נערכים למנגל המסורתי? כחלק מההיערכות,…
קרא עוד