לפחות פעמיים בשנה, לאחר שהשקענו את כל כוחנו במאמץ להגיע למשקל סביר, אנו עומדים שוב בפני הניסיון הקשה של שמירה עליו. פעם זה בראש השנה וסוכות, ופעם מדובר בפסח וביום העצמאות. בארוחת חג שגרתית אפשר להגיע בלי שום מאמץ ל-5,000-4,000 קלוריות.
האם אין מוצא מהשמנה?
עלייה במשקל בחגים אינה גזירה משמים, תמיד אפשר להגביר את הפעילות הגופנית ולבחור נכון את המזון שאנו אוכלים. תמיד כדאי לזכור, ולהזכיר לקונים, את שלוש מילות הקסם לתזונה בריאה: איזון, גיוון ומינון.
ישנם מאכלים שאוכלים רק פעם או פעמיים בשנה, ומותר ואף רצוי ליהנות מהם, אם כי במנות קטנות. יחד עם זאת, על מאכלים שאוכלים כל השנה אפשר לוותר או לצמצם כמויות.
לפניכם רעיונות שתוכלו להציע לקונים איך "לשרוד" את תקופת החגים, ולשמור על המשקל.
לפני הכול: מחליטים על מטרה מציאותית בחג ולא על מטרה בלתי מציאותית – שמירה על משקל ולא הורדה במשקל.
מחליטים ש–80% מהמזון יהיה מזון בריא ולא משמין, ורק כ–20% יהיה מזון עשיר בקלוריות ובשומן.
בעת ההכנות לחג: כדי לצמצם את הרעב ואת הפיתוי לאכול מזון מוכן, עשיר בקלוריות ובשומן, כדאי להצטייד בעת הקניות ומבצעי הניקיון בחטיפי ירקות ובקרקרים דלי קלוריות.
בעת הארוחות בחג: כדי להתכונן ל"ארוחה הגדולה", כדאי לאכול ארוחה קלה לפני היציאה מהבית.
· משלבים בארוחות החג, לצד מנת בשר בקר טרי, שפע ירקות טריים ומבושלים ומשקאות דיאט. אפשר להוסיף לירקות עשבי תיבול ומיץ לימון במקום רטבים עשירים.
· שמים לב לגודל המנות. את הצלחת אפשר למלא בירקות טריים ומבושלים.
· שותים הרבה נוזלים. שתייה מרובה של אלכוהול, תה וקפה עלולה לגרום לתחושת צמא המתפרשת לעתים כרעב.
· יין הוא משקה עשיר בקלוריות, ולכן שותים רק על פי המידה המסורתית הנדרשת.
· אפשר לנסות לוותר על הקינוח או לחלוק בו עם בן משפחה.
בין הארוחות: שותים לפחות עשר כוסות מים ביום ולא משקאות מתוקים. אם זקוקים לתוספת ארומה, אפשר להוסיף מיץ לימון / פלחי לימון / עלי נענע או צמחי תה אחרים.
משלבים בסדר היום פעילות גופנית קבועה. אפשר להוסיף 15 דקות יומיות כדי לאזן את עודפי הקלוריות. 30 דקות יומיות של הליכה, התעמלות אירובית. טניס או פעילויות מהנות אחרות עשויות לסייע במשימה.
תמונה מאתר wallhalla.com
|