אופן הכנה
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, למעט השמן. יוצרים קציצות בידים רטובות. אפשר, אך לא חובה, לטגן את הקציצות מכל צד עד להזהבה.
2. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים בצל, שום ופלפלונים חריפים , עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הבהרת ומטגנים על אש גבוהה כדקה תוך כדי בחישה. מוסיפים את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות ומבשלים 5 דקות תוך כדי בחישה. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים.
3. מניחים בתוך הרוטב את תפוחי האדמה ומעליהם את הקציצות. מוסיפים מים רותחים כך שיכסו את התבשיל. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה, עד שתפוחי האדמה רכים. לא בוחשים במהלך הבישול. מגישים חם עם רבעי לימון, פטרוזיליה קצוצה ולחם טרי |