up למעלה

תבשיל ליום סגריר: וייסבראטן בערמונים ופטריות

מתאים לתבשילי קדירה, אבל גם למוקפצים, עשיר בטעמים ולא מאוד יקר. יש סיבה לכך שנתח הוויסבראטן הפך לפופולארי כל כך בקרב השפים. באטליז מיט אנד דלי, מסבירים על מה חשוב להקפיד ואיך להכין ממנו בבית תבשיל חורפי עם ערמונים, דלעת ערמונית ופטריות

על האטליז
למרות שנפתח רק לפני פחות משנה, מיט אנד דלי ברחוב הדקל בשוהם צבר לעצמו כבר קהל לקוחות קבוע. האטליז הכשר מקפיד למכור עוף טרי ללא אנטיביוטיקה ובשר בקר מרמת הגולן וצפון הנגב אותו הם מפרקים ומיישנים בעצמם. במקום גם מעדנייה המציעה אוכל ביתי מבושל, שמן זית ומוצרים איכותיים בייבוא מכל העולם.

למה חשוב לקנות בשר ישראלי?
הבקרה והפיקוח על בשר בקר ישראלי הוא ברמה הגבוהה ביותר. הוא מבלה פחות זמן בדרכים ובהובלות וכשקונים אותו תומכים במגדלים המקומיים. אבל בשורה התחתונה, הוא פשוט הרבה יותר טעים והלקוחות ממש מרגישים את זה.

על הנתח: וייסבראטן
לא רבים מכירים את הנתח הנפלא הזה שמתאים גם לתבשילי קדירה ארוכים אבל גם למוקפצים. נתח רזה ולא יקר יחסית מחלקו האחורי של הבקר שהוא מעדן של ממש. במהלך תהליך ההכשרה משרים את הוייסבראטן במלח, לכן מומלץ לשטוף טוב במי קרח לפני השימוש על מנת להסיר מליחות עודפת.

צילום: אסף אמברם

 

מצרכים:

כמות: 5-6 מנות

1 ק”ג וייסבראטן בקר ישראלי טרי, חתוך לפרוסות בעובי 2 ס”מ
3-4 כפות שמן זית
2 סלסילות פטריות שמפיניון או יער פרוסות לעובי 1 ס”מ
3-6 שיני שום, פרוסות דק
1-2 יחידות דלעת ערמונים, חתוכות לקוביות גדולות (לא חובה לקלף)
2 חבילות ערמונים בוואקום
1 כוס יין לבן
2 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר חום
2 כוסות ציר בקר/ עוף או ציר ירקות או מים
1 כפית גדושה קורנפלור
מלח
פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה קצוצה, להגשה

צילום: אסף אמברם

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל רחב ושטוח.
צורבים את פרוסות הווייסבראטן כ-2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד (אם הסיר לא גדול מספיק עושים זאת ב-2 נגלות).

2. יוצקים עוד מעט שמן לסיר, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום. מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.

3. שופכים פנימה את היין, הסויה והסוכר החום, ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את דלעת הערמונים, הערמונים, ציר הירקות או ציר הבקר, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב הסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סוכר, מלח או פלפל לפי הטעם.

5. מחזירים את פרוסות הוייסבראטן ומבשלים יחד עם הרוטב במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך ונימוח. אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים או ציר בקר לפי הצורך. טועמים, מתקנים תיבול, ואם רוצים מגישים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה.

 

 

קרדיט: וואלה

שווה לקרוא

תאווה אמיתית: המדריך המלא לכבישת בקר ביתית

תאווה אמיתית: המדריך המלא לכבישת בקר ביתית

כבישת בשר היא טכניקה עתיקה…
קרא עוד
ראגו עגל מבקר ישראלי

ראגו עגל מבקר ישראלי

מצרכים ל- 10 סועדים: 2…
קרא עוד
טאג`ין בקר ישראלי ופירות יבשים

טאג`ין בקר ישראלי ופירות יבשים

הטאג`ין הוא שמו של כלי…
קרא עוד
זאורבראטן – “בשר חמוץ”

זאורבראטן – “בשר חמוץ”

  "בשר חמוץ " הוא…
קרא עוד
גודל פונט