up למעלה

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

בשביל המתכון החגיגי הזה לא צריך המון עבודה, רק גיחה לקצב, רכישת בשר בקר ישראלי טרי, ואת שאר העבודה הבישול הארוך יעשה בשבילכם. הנתחים בתבשיל הזה לא יקרים, והתוצאה מרשימה, טעימה, משביעה ומפנקת ביותר

צילום: אמיר מנחם

המצרכים (7 מנות):

  • 1 וחצי ק”ג בשר ראש ולחי, נקיים חתוכים לפרוסות רחבות
  • 1 זנב שלם, חתוך למדליונים בין הסחוסים (הקצב יעשה את זה עבורכם)
  • 4-5 בצלים גדולים, שטופים, קלופים וחתוכים לשישיות
  • 4-5 כפות שומן בקר או שמן זית
  • 4 עצמות מעורבות – ברך וסוכר (גם 2 עצמות מח יתקבלו בברכה)
  • 5 קישואים (עדיפות לבלאדי קטנים ושלמים), חתוכים למדליונים
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב בעל שוליים גבוהות לחום בינוני ומוסיפים שומן בקר או שמן זית.

2. מוסיפים את נתחי בשר הלחי, הראש והזנב וצולים כ-15 דקות על אש בינונית. (יש להשחים את הבשר, ולא לשרוף).

3. מעבירים את נתחי הבשר לקערה גדולה ומניחים בצד.

4. צולים בסיר את הבצלים כ-10 דקות ומקרמלים אותם.

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

צילום: אמיר מנחם

5. מחזירים את נתחי הבשר לסיר, מוסיפים מבחר עצמות ומכסים אותם במים בטמפרטורת החדר. מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומביאים לרתיחה.

6.מנמיכים לבעבוע איטי, מכסים ובשלב הזה ומשאירים לבישול על להבה קטנה למשך כ-4 שעות או מעבירים לתנור שחומם ל-130 מעלות למשך כ-6 שעות.

7. את הקישואים מוסיפים בשעה האחרונה של הבישול. (מומלץ להכין את התבשיל יום קודם)

8. לפני הגשה מביאים לבעבוע על סף רתיחה, מאזנים תיבול במלח ופלפל שחור ומגישים.

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

צילום: אמיר מנחם

 

שווה לקרוא

רך ונימוח: שאוויה לחי עגל

רך ונימוח: שאוויה לחי עגל

לחי הבקר הוא אחד הנתחים…
קרא עוד
שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

בסוף הצלייה מתקבל נתח עסיסי…
קרא עוד
טאג’ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

טאג’ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

שמישהו יחמם את הקוסקוס, יש…
קרא עוד
סעודת קצבים: חזה בקר ברכז רימונים

סעודת קצבים: חזה בקר ברכז רימונים

יש סודות שרק הקצבים מכירים,…
קרא עוד
גודל פונט