up למעלה

שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

בסוף הצלייה מתקבל נתח עסיסי ונימוח מאוד שממש מתפרק מהעצם. הקפידו לבקש מהקצב שדרה של שפונדרה עם העצמות

נתח השפונדרה השמן מבושל בנוזל ואז נצלה ברוטב ברביקיו, ממש כמו ספייריבס רק בגרסה כשרה.

שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש של סבינה ולדמן. צילום: אפיק גבאי | סגנון: ענת לבל

החומרים

נתח שפונדרה שלם עם העצמות במשקל כ-2 ק”ג

אופן ההכנה

  1. מתבלים את נתח השפונדרה במלח ופלפל.
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים. מוציאים את הבשר מהסיר ומעבירים לצלחת. מוסיפים לסיר ירקות ורוזמרין ומטגנים כ-5 דקות עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים עד שהוא מצפה את הירקות.
  3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מיץ תפוחים, דבש, סויה, שיני שום ומים עד לכיסוי מלא של הבשר. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר רך מאוד (אחרי הרתיחה אפשר להעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך ½4 שעות). מצננים.
  4. מוציאים את הבשר מהסיר ומסננים את הרוטב.  מחזירים את הרוטב לסיר ומבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזל מצטמצם לרוטב סמיך מאוד.
  5. מניחים את הבשר בתבנית ומזגגים ברוטב המצומצם. מחזירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד להשחמה. מגישים מיד.
גודל פונט