up למעלה

שישליק קווקזי עם בשר בקר ישראלי

 

בקווקז מקובל להכין שישליק מכבש, בדרך כלל מהחלקים השמנים. כאן אנו משדכים את המשרה המיוחדת ואת דרך ההכנה הקווקזית לבשר בקר רזה דווקא. התוצאה לא פחות משובחת.
מצרכים
(4 מנות)
1 ק”ג בשר רזה (שייטל, סינטה או כף), נקי וחתוך לקוביות בגודל 4×4 ס”מ
8 בצלים קטנים, חצויים
16 משמשים מיובשים
מלח

למשרה:
1 בצל מגורר דק
4 שיני שום כתושות
¼ כוס חומץ טבעי
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
1 כפית זרעי כוסברה שבורים
1 כפית זרעי שומר
1 כפית סוכר

אופן הכנה
1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערת זכוכית.

2. מוסיפים למשרה את קוביות הבשר ומשרים במקרר במשך 6 שעות לפחות (אפשר עד יומיים). הופכים מדי פעם.

3. מוציאים את הבשר מהמשרה, מייבשים מעט ומשפדים על שיפודים גדולים ושטוחים עם בצלים ומשמשים לסירוגין.

4. צולים על גריל פחמים במשך 5-7 דקות, ממליחים ומגישים עם לימון, פטרוזיליה ולחם טרי. טיפ: מומלץ לא “להטביע” את הבשר במשרה, אלא להשרותו בשכבת נוזל רדודה ולהפוך אותו מדי פעם.

 

תמונה מאתר pixabay.com

שווה לקרוא

שרינג – סטייקים דקיקים של שייטל מבשר בקר ישראלי טרי

שרינג – סטייקים דקיקים של שייטל מבשר בקר ישראלי טרי

באים אליכם אורחים ואתם רוצים…
קרא עוד
שיפודי קבב ישראלי

שיפודי קבב ישראלי

מצרכים : 1.5 קילו בשר…
קרא עוד
שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

ניר עופר ממעדניית דלישס עם…
קרא עוד
אין עשן בלי ארוחת בשרים משובחת

אין עשן בלי ארוחת בשרים משובחת

איש האוכל דרור פילץ מעשן…
קרא עוד
גודל פונט