up למעלה
 

שישליק קווקזי עם בשר בקר ישראלי

 

בקווקז מקובל להכין שישליק מכבש, בדרך כלל מהחלקים השמנים. כאן אנו משדכים את המשרה המיוחדת ואת דרך ההכנה הקווקזית לבשר בקר רזה דווקא. התוצאה לא פחות משובחת.
מצרכים
(4 מנות)
1 ק"ג בשר רזה (שייטל, סינטה או כף), נקי וחתוך לקוביות בגודל 4×4 ס"מ
8 בצלים קטנים, חצויים
16 משמשים מיובשים
מלח

למשרה:
1 בצל מגורר דק
4 שיני שום כתושות
¼ כוס חומץ טבעי
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
1 כפית זרעי כוסברה שבורים
1 כפית זרעי שומר
1 כפית סוכר

אופן הכנה
1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערת זכוכית.

2. מוסיפים למשרה את קוביות הבשר ומשרים במקרר במשך 6 שעות לפחות (אפשר עד יומיים). הופכים מדי פעם.

3. מוציאים את הבשר מהמשרה, מייבשים מעט ומשפדים על שיפודים גדולים ושטוחים עם בצלים ומשמשים לסירוגין.

4. צולים על גריל פחמים במשך 5-7 דקות, ממליחים ומגישים עם לימון, פטרוזיליה ולחם טרי. טיפ: מומלץ לא "להטביע" את הבשר במשרה, אלא להשרותו בשכבת נוזל רדודה ולהפוך אותו מדי פעם.

 

תמונה מאתר pixabay.com

שווה לקרוא

רטבים שונים לבשר ישראלי על האש

רטבים שונים לבשר ישראלי על האש

  מתוך "ספר הבשר" ,…
קרא עוד
שרינג – סטייקים דקיקים של שייטל מבשר בקר ישראלי טרי

שרינג – סטייקים דקיקים של שייטל מבשר בקר ישראלי טרי

באים אליכם אורחים ואתם רוצים…
קרא עוד
כל מה שצריך לדעת למנגל של יום העצמאות

כל מה שצריך לדעת למנגל של יום העצמאות

בכל על האש שמכבד את…
קרא עוד
שיפודי סטייק טרייאקי מבשר ישראלי

שיפודי סטייק טרייאקי מבשר ישראלי

  טעמם של השום והזנגוויל…
קרא עוד