up למעלה

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

ניר עופר ממעדניית דלישס עם מתכון נהדר לשישליק נתח קצבים ששוחה במרינדה ים תיכונית, נצלה אצלכם בתנור ומעניק לכם לרגע הרגשה שיולי בחוץ

צילום: דרור עינב, אוכל טוב

צילום: דרור עינב, אוכל טוב

המצרכים (4 מנות):

למרינדה:

  • כוס שמן זית
  • מיץ מרבע לימון
  • 6 שיני שום, כתושות
  • חצי כוס עשבי תיבול, קצוצים וטריים (אורגנו, נענע, כוסברהתימיןמרווה ורוזמרין)

לשישליק:

  • 1 ק”ג נתח קצבים מבקר ישראלי טרי, חתוך לקוביות של כס”מ מרובע (לבקש מהקצב)
  • 200 גרם קישואים, חתוכים לקוביות של 1 ס”מ
  • 4 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות של 1 ס”מ
  • כמה עגבניות שרי
  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • בצל לבן, חתוך לקוביות
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את קוביות הבשר ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מכינים את השיפודים: מרכיבים על שיפוד קוביית נתח קצבים, קוביית פלפל, קוביית בצל, פטרייה, קוביית נתח קצבים, קוביית קישוא, שרי – או כל מינון אחר שאתם אוהבים (מומלץ תמיד להשתמש בשיפודי מתכת אשר משפרים את הצלייה הפנימית של הנתחים בזכות חום השיפוד).
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מחממים מחבת עבה או מחבת פסים ויוצקים מעט שמן זית. צורבים את השיפודים למשך כחצי דקה מכל צד כך שייאטמו היטב.
  5. מעבירים את השיפודים לתבנית אפייה וצולים בתנור למשך כ-5 דקות נוספות (שימו לב לא לבשל אותם יתר על המידה). ממליחים, מפלפלים ומגישים עם פלח לימון בצד.

 

* אם יש האפשרות, אפשר ומומלץ לצלות את השישליק על גריל פחמים.

 

קרדיט: מאקו

גודל פונט