מצרכים :
1.5 קילו בשר טחון מנתח צוואר/צלעות – יש לבקש מהקצב בשר בקר ישראלי טרי ושיטחן את הבשר פעם אחת ולא פעמיים על מנת שישמור על העסיסיות בזמן הצלייה.
יש לבחור נתחים עם יותר חלקי שומן – מומלץ להגיד לקצב שהבשר מיועד לצלייה כקבב.
200 גרם שומן כבש קצוץ דק עד כדי טחינה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
1/4 כוס נענע קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
2 פרוסות לחם שמטבל במים ואח”כ נסחט
3 שיני שום כתושות
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1 כף כמון
1 כף בהרט
1 ביצה
אופן ההכנה:
לשים בקערה גדולה היטב את כל מרכיבי הקבב
משפדים צורת קבב על שיפוד ומניחים ע מגש משומן במקרר ל-4 שעות לפחות
צולים משני הצדדים עד שהקבב משחים .
מגישים לצד סלט, טחינה, צ’יפס, פיתות חמות
מתכון וצילום: אינס שילת ינאי