up למעלה

שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל

הפיקנייה (שפיץ צ'אך) הינו נתח שמעולה לצלייה היות וצד אחד שלו מכוסה שומן ששומר על העסיסיות של הבשר בזמן הצלייה והוא נהדר כ"מינוט סטייק" שנפרס דק ואז משופד לשיפודים אישיים כמנת פתיחה.

גם החרדל וגם הבירה מרככים את הבשר ומומלץ להכין מרינדה ולהשרות את פרוסות הבשר לילה לפני הצלייה.

 

מצרכים לשיפודי פיקנייה:

1 קילו פיקנייה פרוסה לפרוסות דקות מאוד

 

 

מצרכים למרינדה:

1 כוס בירה

2 כפות חרדל חלק

1 כפית מלח

2 כפות דבש

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

4 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית פלפל שחור גרוס.

לאחר ההשריה יש לשפד את פרוסות הפיקנייה בשיפודים אישיים – יש לשפד בצורה רחבה ולא צפופה מה שיבטיח צלייה אחידה

יש לצלות כ-3 דקות מכל צד ולהגיש לצד מטבל חריף/צ'יפס/טחינה.

 

מתכון וצילום: אינס שילת ינאי

שווה לקרוא

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

ניר עופר ממעדניית דלישס עם…
קרא עוד
קבב מזרחי עם בשר ישראלי

קבב מזרחי עם בשר ישראלי

  אם תהיתם פעם איך…
קרא עוד
רטבים שונים לבשר ישראלי על האש

רטבים שונים לבשר ישראלי על האש

  מתוך "ספר הבשר" ,…
קרא עוד
סוד הקסם של הבשר המיושן

סוד הקסם של הבשר המיושן

אנחנו יודעים שבשר מיושן הוא…
קרא עוד