up למעלה

שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל

הפיקנייה (שפיץ צ’אך) הינו נתח שמעולה לצלייה היות וצד אחד שלו מכוסה שומן ששומר על העסיסיות של הבשר בזמן הצלייה והוא נהדר כ”מינוט סטייק” שנפרס דק ואז משופד לשיפודים אישיים כמנת פתיחה.

גם החרדל וגם הבירה מרככים את הבשר ומומלץ להכין מרינדה ולהשרות את פרוסות הבשר לילה לפני הצלייה.

 

מצרכים לשיפודי פיקנייה:

1 קילו פיקנייה פרוסה לפרוסות דקות מאוד

 

 

מצרכים למרינדה:

1 כוס בירה

2 כפות חרדל חלק

1 כפית מלח

2 כפות דבש

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

4 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית פלפל שחור גרוס.

לאחר ההשריה יש לשפד את פרוסות הפיקנייה בשיפודים אישיים – יש לשפד בצורה רחבה ולא צפופה מה שיבטיח צלייה אחידה

יש לצלות כ-3 דקות מכל צד ולהגיש לצד מטבל חריף/צ’יפס/טחינה.

 

מתכון וצילום: אינס שילת ינאי

שווה לקרוא

סטייק פלורנטיני עם בשר ישראלי

סטייק פלורנטיני עם בשר ישראלי

  בטוסקנה מגדלים פרות במיוחד…
קרא עוד
תערובת תבלינים לגריל ישראלי #2

תערובת תבלינים לגריל ישראלי #2

מתוך "ספר הבשר" , מאת:…
קרא עוד
המבורגר מבשר בקר ישראלי טרי

המבורגר מבשר בקר ישראלי טרי

מצרכים: בשר טחון משפונדרה/צוואר/חזה המורכב מ-30%…
קרא עוד
תערובת תבלינים לגריל ישראלי #1

תערובת תבלינים לגריל ישראלי #1

  מצרכים 500 גרם מלח…
קרא עוד
גודל פונט