up למעלה

שיפודי כף/שייטל ברוטב ברביקיו בייתי

נתח הכף והשייטל הינם נתחים רזים יחסית ומיועדים לצלייה קצרה לכן יש חשיבות לא לייבש אותם בעת הצלייה .

רוטב הברביקיו הבייתי ישמור על עסיסיות הנתח. את הנתח יש לחתוך לקוביות לא גדולות, דבר שיבטיח צלייה מהירה ונכונה של הבשר.
יש להשרות את הבשר במרינדה כ-4 שעות לפני הצלייה.

 

מצרכים :

1 נתח כף/שייטל חתוך לקוביות בגודל בינוני – קטן

 

מצרכים לרוטב הברביקיו הביתי:

1/2 כוס קטשופ

3 כפות רוטב סויה

1 בצל קצוץ

1/2 פלפל חריף קצוץ

3 עגבניות מרוסקות

2 כפות חומץ בן יין

1/2 כף כמון

1/2 כף פפריקה

1 כפית מלח

1 כף סילאן

4 כפות שמן זית

הכנת הרוטב:

בסיר שמים שמן, פלפל ובצל, מטגנים כ-4 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים

מבשלים על להבה נמוכה כ-7 דקות

מסירים מהאש ומצננים עד שהרוטב קר לפני שמניחים את הבשר ברוטב למרינדה.

 

מתכון וצילום: אינס שילת ינאי

שווה לקרוא

תערובת תבלינים לגריל ישראלי #2

תערובת תבלינים לגריל ישראלי #2

מתוך "ספר הבשר" , מאת:…
קרא עוד
5 סטייקים נהדרים שלא הכרתם

5 סטייקים נהדרים שלא הכרתם

אתם אוהבים סינטה אבל בא…
קרא עוד
שישליק קווקזי עם בשר בקר ישראלי

שישליק קווקזי עם בשר בקר ישראלי

  בקווקז מקובל להכין שישליק…
קרא עוד
תערובת תבלינים לגריל ישראלי #1

תערובת תבלינים לגריל ישראלי #1

  מצרכים 500 גרם מלח…
קרא עוד
גודל פונט