up למעלה

שיפודי כף/שייטל ברוטב ברביקיו בייתי

נתח הכף והשייטל הינם נתחים רזים יחסית ומיועדים לצלייה קצרה לכן יש חשיבות לא לייבש אותם בעת הצלייה .

רוטב הברביקיו הבייתי ישמור על עסיסיות הנתח. את הנתח יש לחתוך לקוביות לא גדולות, דבר שיבטיח צלייה מהירה ונכונה של הבשר.
יש להשרות את הבשר במרינדה כ-4 שעות לפני הצלייה.

 

מצרכים :

1 נתח כף/שייטל חתוך לקוביות בגודל בינוני – קטן

 

מצרכים לרוטב הברביקיו הביתי:

1/2 כוס קטשופ

3 כפות רוטב סויה

1 בצל קצוץ

1/2 פלפל חריף קצוץ

3 עגבניות מרוסקות

2 כפות חומץ בן יין

1/2 כף כמון

1/2 כף פפריקה

1 כפית מלח

1 כף סילאן

4 כפות שמן זית

הכנת הרוטב:

בסיר שמים שמן, פלפל ובצל, מטגנים כ-4 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים

מבשלים על להבה נמוכה כ-7 דקות

מסירים מהאש ומצננים עד שהרוטב קר לפני שמניחים את הבשר ברוטב למרינדה.

 

מתכון וצילום: אינס שילת ינאי

שווה לקרוא

משרות שונות לבשר ישראלי על האש

משרות שונות לבשר ישראלי על האש

  מתוך "ספר הבשר" ,…
קרא עוד
שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

ניר עופר ממעדניית דלישס עם…
קרא עוד
מתכונים ליום העצמאות

מתכונים ליום העצמאות

מחפשים מתכוני על האש? מתלבטים…
קרא עוד
משרה 2 לשיפודים מבשר ישראלי

משרה 2 לשיפודים מבשר ישראלי

  מצרכים (מתאים ל-2 ק"ג…
קרא עוד
גודל פונט