נתח הכף והשייטל הינם נתחים רזים יחסית ומיועדים לצלייה קצרה לכן יש חשיבות לא לייבש אותם בעת הצלייה .
רוטב הברביקיו הבייתי ישמור על עסיסיות הנתח. את הנתח יש לחתוך לקוביות לא גדולות, דבר שיבטיח צלייה מהירה ונכונה של הבשר.
יש להשרות את הבשר במרינדה כ-4 שעות לפני הצלייה.
מצרכים :
1 נתח כף/שייטל חתוך לקוביות בגודל בינוני – קטן
מצרכים לרוטב הברביקיו הביתי:
1/2 כוס קטשופ
3 כפות רוטב סויה
1 בצל קצוץ
1/2 פלפל חריף קצוץ
3 עגבניות מרוסקות
2 כפות חומץ בן יין
1/2 כף כמון
1/2 כף פפריקה
1 כפית מלח
1 כף סילאן
4 כפות שמן זית
הכנת הרוטב:
בסיר שמים שמן, פלפל ובצל, מטגנים כ-4 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים
מבשלים על להבה נמוכה כ-7 דקות
מסירים מהאש ומצננים עד שהרוטב קר לפני שמניחים את הבשר ברוטב למרינדה.
מתכון וצילום: אינס שילת ינאי