up למעלה

שיפודי כף/שייטל ברוטב ברביקיו בייתי

נתח הכף והשייטל הינם נתחים רזים יחסית ומיועדים לצלייה קצרה לכן יש חשיבות לא לייבש אותם בעת הצלייה .

רוטב הברביקיו הבייתי ישמור על עסיסיות הנתח. את הנתח יש לחתוך לקוביות לא גדולות, דבר שיבטיח צלייה מהירה ונכונה של הבשר.
יש להשרות את הבשר במרינדה כ-4 שעות לפני הצלייה.

 

מצרכים :

1 נתח כף/שייטל חתוך לקוביות בגודל בינוני – קטן

 

מצרכים לרוטב הברביקיו הביתי:

1/2 כוס קטשופ

3 כפות רוטב סויה

1 בצל קצוץ

1/2 פלפל חריף קצוץ

3 עגבניות מרוסקות

2 כפות חומץ בן יין

1/2 כף כמון

1/2 כף פפריקה

1 כפית מלח

1 כף סילאן

4 כפות שמן זית

הכנת הרוטב:

בסיר שמים שמן, פלפל ובצל, מטגנים כ-4 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים

מבשלים על להבה נמוכה כ-7 דקות

מסירים מהאש ומצננים עד שהרוטב קר לפני שמניחים את הבשר ברוטב למרינדה.

 

מתכון וצילום: אינס שילת ינאי

שווה לקרוא

שיפודים ישראלים מעושנים בניחוח יפני

שיפודים ישראלים מעושנים בניחוח יפני

  מאיסטר רפי אהרונוביץ חומרים…
קרא עוד
אין עשן בלי ארוחת בשרים משובחת

אין עשן בלי ארוחת בשרים משובחת

איש האוכל דרור פילץ מעשן…
קרא עוד
המבורגר מבשר בקר ישראלי טרי

המבורגר מבשר בקר ישראלי טרי

מצרכים: בשר טחון משפונדרה/צוואר/חזה המורכב מ-30%…
קרא עוד
סוד הקסם של הבשר המיושן

סוד הקסם של הבשר המיושן

אנחנו יודעים שבשר מיושן הוא…
קרא עוד
גודל פונט