up למעלה

שיפודי יקיטורי ברוטב טריאקי ביתי

אחת המנות הכי פופולריות בדוכני אוכל הרחוב של יפן מגיעה אליכם הביתה עם שיפודי בקר עסיסיים מנתח טרי וישראלי ורוטב טריאקי ביתי ומעולה

עז תלם | Mako

צילום: בני גם זו לטובה

 

המצרכים (5 מנות)
לשיפודים:
600 גרם נתח קצבים טרי וישראלי (אפשר להשתמש גם בשייטל, אנטרקוט או סינטה)
חבילת שיפודי יקיטורי (שיפודים קצרים)

לטריאקי:
1 כוס מים
1 כוס רוטב סויה
חצי כוס מירין
חצי כוס סאקה או יין לבן
2-3 כפות סוכר חום
3-4 פרוסות דקות של שורש ג'ינג'ר
חצי כפית קורנפלור

אופן ההכנה:
1. שמים את כל מרכיבי הרוטב (למעט הקורנפלור והמים) בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מערבבים, ומיד מנמיכים את האש. מבשלים בבעבוע עדין כ-45 דקות ומערבבים כל 10 דקות עד שמחצית מנוזלי הרוטב התאדו.

2. מערבבים את הקורנפלור עם כף מים בקערית ומוסיפים את התערובת לסיר הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סויה או סוכר לפי הטעם (אם הרוטב סמיך מדי ניתן לדלל אותו עם מעט מים).

3. מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה כדי להיפטר מהמוצקים.

4. חותכים את הבשר לרצועות בעובי חצי ס"מ ובאורך 10 ס"מ. משפדים רצועת בקר על השיפוד לאורכו (שיפוד באופן זה עוזר לרצועות הבשר לשמור על הצורה שלהן ולא להתכווץ ולהתקפל בצלייה).

5. מחממים מחבת פסים ועליה צורבים את השיפודים כ-1-2 דקות מכל צד. תוך כדי הצריבה מברישים את השיפודים ברוטב לפחות פעמיים במהלך הצלייה (באותו אופן אגב ניתן להכין שיפודים עם פטריות שמפיניון קטנות).

* מגישים יחד עם בצל ירוק או עלי חסה בצלחת הגשה יפה.