up למעלה

שווארמה בקר ביתית

כבר שנים שאנחנו מחפשים את הדרך המושלמת להכין שווארמה בבית, בלי מתקן מיוחד, ונראה שהפעם יש לנו את זה: עז תלם דאג לנו למתכון עם בקר ישראלי טרי ואיכותי, תבלינים מדויקים וקריספיות מנצחת. אז אתם על הפיתות?

 

צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המצרכים (3 מנות):

  • 500 גרם שייטל בקר ישראלי טרי
  • מעט שמן זית
  • 50 גרם שומן טלה, קצוץ
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • טחינה ביתית
  • 2-3 פיתות
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
  • פרוסות עגבנייה

המצרכים (3 מנות):

  • 500 גרם שייטל בקר ישראלי טרי
  • מעט שמן זית
  • 50 גרם שומן טלה, קצוץ
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • טחינה ביתית
  • 2-3 פיתות
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
  • פרוסות עגבנייה

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את נתח הבשר למקפיא לשעה או עד שהוא מתקשה מעט אך לא קופא לחלוטין. פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות בעזרת סכין חדה (כשהבשר מעט קפוא הפריסה הרבה יותר קלה).
  2. מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה עד שהיא לוהטת. מוסיפים מחצית מכמות שמן הזית ושומן הטלה, ומחכים עד שהשומן נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים מחצית מכמות פרוסות הבקר, ומסדרים בשכבה אחת על המחבת (לא בערימה). לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות עד שהבשר נצרב ומקבל צבע. מקפיצים מעט וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות או עד שהבשר מבושל לחלוטין (אם במהלך הבישול מפסיקים לשמוע את רעש הטיגון ומתחילים להצטבר נוזלים בתחתית, מסירים את הבשר מהמחבת, נותנים לכל הנוזלים להתאדות ורק אז מחזירים אותו פנימה). חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבשר.
  4. מאחדים את כל הבשר בתבנית, מוסיפים את התבלינים ומערבבים כחצי דקה עד שהתבלינים מעלים ניחוח.
  5. מחלקים את השווארמה בין פיתות או מגישים בצלחת עם טחינה וירקות שאוהבים.

שווה לקרוא

כבד עגל ישראלי בלימון

כבד עגל ישראלי בלימון

מצרכים ל- 4 סועדים 600…
קרא עוד
מתכון לפונדו – שרינג ישראלי זה הכי הכי

מתכון לפונדו – שרינג ישראלי זה הכי הכי

כולם יודעים שהכי ישראלי זה…
קרא עוד
טנזייה עם בשר בקר ישראלי

טנזייה עם בשר בקר ישראלי

מיקי ניר שף מלון דן…
קרא עוד
יאקיסובה – מוקפץ בסגנון יפני

יאקיסובה – מוקפץ בסגנון יפני

אנחנו מכינים מוקפץ בעיניים עצומות…
קרא עוד