up למעלה

שווארמה בקר ביתית

כבר שנים שאנחנו מחפשים את הדרך המושלמת להכין שווארמה בבית, בלי מתקן מיוחד, ונראה שהפעם יש לנו את זה: עז תלם דאג לנו למתכון עם בקר ישראלי טרי ואיכותי, תבלינים מדויקים וקריספיות מנצחת. אז אתם על הפיתות?

 

צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המצרכים (3 מנות):

  • 500 גרם שייטל בקר ישראלי טרי
  • מעט שמן זית
  • 50 גרם שומן טלה, קצוץ
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • טחינה ביתית
  • 2-3 פיתות
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
  • פרוסות עגבנייה

המצרכים (3 מנות):

  • 500 גרם שייטל בקר ישראלי טרי
  • מעט שמן זית
  • 50 גרם שומן טלה, קצוץ
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • טחינה ביתית
  • 2-3 פיתות
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
  • פרוסות עגבנייה

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את נתח הבשר למקפיא לשעה או עד שהוא מתקשה מעט אך לא קופא לחלוטין. פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות בעזרת סכין חדה (כשהבשר מעט קפוא הפריסה הרבה יותר קלה).
  2. מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה עד שהיא לוהטת. מוסיפים מחצית מכמות שמן הזית ושומן הטלה, ומחכים עד שהשומן נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים מחצית מכמות פרוסות הבקר, ומסדרים בשכבה אחת על המחבת (לא בערימה). לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות עד שהבשר נצרב ומקבל צבע. מקפיצים מעט וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות או עד שהבשר מבושל לחלוטין (אם במהלך הבישול מפסיקים לשמוע את רעש הטיגון ומתחילים להצטבר נוזלים בתחתית, מסירים את הבשר מהמחבת, נותנים לכל הנוזלים להתאדות ורק אז מחזירים אותו פנימה). חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבשר.
  4. מאחדים את כל הבשר בתבנית, מוסיפים את התבלינים ומערבבים כחצי דקה עד שהתבלינים מעלים ניחוח.
  5. מחלקים את השווארמה בין פיתות או מגישים בצלחת עם טחינה וירקות שאוהבים.

שווה לקרוא

חלונות סינטה ברוטב טופי של אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ

חלונות סינטה ברוטב טופי של אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ

ביקור אצל מתן אברהמס במסעדת…
קרא עוד
הנתח שעושה את ההבדל: הסלט שהופך בתוך 10 דקות לארוחה שלמה

הנתח שעושה את ההבדל: הסלט שהופך בתוך 10 דקות לארוחה שלמה

ארוחה עם בשר ממש לא…
קרא עוד
בקר ישראלי בטיגון-ערבוב עם חזה אווז מעושן

בקר ישראלי בטיגון-ערבוב עם חזה אווז מעושן

מצרכים (4 מנות) 500 גרם…
קרא עוד
מעורב בשר ישראלי

מעורב בשר ישראלי

מרגישים בשלים לקחת את המעורב…
קרא עוד
גודל פונט