up למעלה

רטבים שונים לבשר על האש – מתוך “ספר הבשר” , מאת: חנוך פרבר

שלושה מתכונים לרטבים שמתאימים להגשה עם בשרים צלויים על האש (500 מ`ל)

רוטב ברביקיו אמריקני:

1 בצל גדול קצוץ דק
שמן לטיגון
1 ק`ג עגבניות קלופות מגורענות וקצוצות
4 שיני שום כתושות
1/3 כוס סוכר חום
¼ כוס חומץ בן יין אדום
2 כפות רוטב וסטרשייר
1 כף קארי
1 כף זרעי שמיר
פלפל לבן ומלח

מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה, בוחשים מדי פעם.

אפשר להכין מספר שעות מראש.

רוטב מנגו – לגריל ולמאכלי עגל:

2 מנגו ירוקים לא בשלים, קלופים, מגורענים וקצוצים
1 בצל קצוץ דק
1 כפית זנגוויל טרי מגורר
1 מקל קינמון קטן
1 עלה דפנה
מעט מוסקט
1 כפית גרידת לימון (רצוי ירוק)
מעט טבסקו ומלח.

מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ועבה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, בוחשים מידי פעם ומוסיפים כף מים כשצריך.

הערה: אפשר להחליף את המנגו בפירות בוסר כגון משמש או פפאיה, אפשר להכין מספר שעות מראש

סלסלה מקסיקנית – למאכלי גריל:

פלפל אדום מתוק קלוי קלוף קצוץ גס
עלי ריחן קצוצים
מעט סוכר
פלפלוני צ`ילי
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

מערבבים את כל החומרים ומשהים במשך 15 דקות לפחות. רצוי להכין ½ – 1 שעה לפני ההגשה

שווה לקרוא

אסאדו זה יותר מסתם מנגל

אסאדו זה יותר מסתם מנגל

הדרום אמריקנים לוקחים ברצינות את…
קרא עוד
איפה ואיך עושים מנגל טוב עם מרינדה מוצלחת

איפה ואיך עושים מנגל טוב עם מרינדה מוצלחת

לקראת עונת המנגלים, לנוחיותכם ,…
קרא עוד
בשר על האש – מתוך “ספר הבשר” , מאת: חנוך פרבר

בשר על האש – מתוך “ספר הבשר” , מאת: חנוך פרבר

צליית בשר על האש (מנגל)…
קרא עוד
מתכונים ליום העצמאות

מתכונים ליום העצמאות

מחפשים מתכוני על האש? מתלבטים…
קרא עוד
גודל פונט