up למעלה

רטבים שונים לבשר על האש – מתוך “ספר הבשר” , מאת: חנוך פרבר

שלושה מתכונים לרטבים שמתאימים להגשה עם בשרים צלויים על האש (500 מ`ל)

רוטב ברביקיו אמריקני:

1 בצל גדול קצוץ דק
שמן לטיגון
1 ק`ג עגבניות קלופות מגורענות וקצוצות
4 שיני שום כתושות
1/3 כוס סוכר חום
¼ כוס חומץ בן יין אדום
2 כפות רוטב וסטרשייר
1 כף קארי
1 כף זרעי שמיר
פלפל לבן ומלח

מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה, בוחשים מדי פעם.

אפשר להכין מספר שעות מראש.

רוטב מנגו – לגריל ולמאכלי עגל:

2 מנגו ירוקים לא בשלים, קלופים, מגורענים וקצוצים
1 בצל קצוץ דק
1 כפית זנגוויל טרי מגורר
1 מקל קינמון קטן
1 עלה דפנה
מעט מוסקט
1 כפית גרידת לימון (רצוי ירוק)
מעט טבסקו ומלח.

מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ועבה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, בוחשים מידי פעם ומוסיפים כף מים כשצריך.

הערה: אפשר להחליף את המנגו בפירות בוסר כגון משמש או פפאיה, אפשר להכין מספר שעות מראש

סלסלה מקסיקנית – למאכלי גריל:

פלפל אדום מתוק קלוי קלוף קצוץ גס
עלי ריחן קצוצים
מעט סוכר
פלפלוני צ`ילי
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

מערבבים את כל החומרים ומשהים במשך 15 דקות לפחות. רצוי להכין ½ – 1 שעה לפני ההגשה

שווה לקרוא

שיפודי קבב ישראלי

שיפודי קבב ישראלי

מצרכים : 1.5 קילו בשר…
קרא עוד
רך ונימוח: שאוויה לחי עגל

רך ונימוח: שאוויה לחי עגל

לחי הבקר הוא אחד הנתחים…
קרא עוד
כל הארץ דגלים ומנגלים – רפי אהרונוביץ`, מייסטר

כל הארץ דגלים ומנגלים – רפי אהרונוביץ`, מייסטר

בארה`ב, `שרפת בשר על רשת`…
קרא עוד
מתכונים ליום העצמאות

מתכונים ליום העצמאות

מחפשים מתכוני על האש? מתלבטים…
קרא עוד
גודל פונט