up למעלה

רטבים שונים לבשר ישראלי על האש

 

מתוך “ספר הבשר” , מאת: חנוך פרבר
שלושה מתכונים לרטבים שמתאימים להגשה עם בשרים צלויים על האש (500 מ`ל)
רוטב ברביקיו אמריקני:
1 בצל גדול קצוץ דק
שמן לטיגון
1 ק`ג עגבניות קלופות מגורענות וקצוצות
4 שיני שום כתושות
1/3 כוס סוכר חום
¼ כוס חומץ בן יין אדום
2 כפות רוטב וסטרשייר
1 כף קארי
1 כף זרעי שמיר
פלפל לבן ומלח

מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה, בוחשים מדי פעם.

אפשר להכין מספר שעות מראש.

רוטב מנגו – לגריל ולמאכלי עגל:
2 מנגו ירוקים לא בשלים, קלופים, מגורענים וקצוצים
1 בצל קצוץ דק
1 כפית זנגוויל טרי מגורר
1 מקל קינמון קטן
1 עלה דפנה
מעט מוסקט
1 כפית גרידת לימון (רצוי ירוק)
מעט טבסקו ומלח.

מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ועבה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, בוחשים מידי פעם ומוסיפים כף מים כשצריך.

הערה: אפשר להחליף את המנגו בפירות בוסר כגון משמש או פפאיה, אפשר להכין מספר שעות מראש

סלסלה מקסיקנית – למאכלי גריל:
פלפל אדום מתוק קלוי קלוף קצוץ גס
עלי ריחן קצוצים
מעט סוכר
פלפלוני צ`ילי
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

מערבבים את כל החומרים ומשהים במשך 15 דקות לפחות. רצוי להכין ½ – 1 שעה לפני ההגשה

שווה לקרוא

משרות שונות לבשר ישראלי על האש

משרות שונות לבשר ישראלי על האש

  מתוך "ספר הבשר" ,…
קרא עוד
קבב מזרחי עם בשר ישראלי

קבב מזרחי עם בשר ישראלי

  אם תהיתם פעם איך…
קרא עוד
שיפודי סטייק טרייאקי מבשר ישראלי

שיפודי סטייק טרייאקי מבשר ישראלי

  טעמם של השום והזנגוויל…
קרא עוד
אין עשן בלי ארוחת בשרים משובחת

אין עשן בלי ארוחת בשרים משובחת

איש האוכל דרור פילץ מעשן…
קרא עוד
גודל פונט