up למעלה

רוסטביף ישראלי בעשבי תיבול

מצרכים
(8 מנות)
1.5 ק"ג סינטה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עלי סלרי קצוצים
2 כפות ריחן קצוץ
1 כף מיורן קצוץ
1 כפית קורנית (טימין)
4 שיני שום כתושות
1 כף פלפל שחור, גרוס טרי
3/4 כוס שמן זית
1 כוס יין אדום יבש
מלח
אופן הכנה
מנקים את הסינטה מצד הצלעות ומשאירים את שכבת השומן בשלמותה (מסירים את חותמת הכשרות, אם יש). מחממים תנור ל-220 מעלות.
מערבבים את עשבי התיבול, השום, הפלפל השחור ושמן הזית. מצפים את הבשר בתערובת. את שכבת השומן לא מצפים, אלא משאירים אותה חשופה.
מניחים את הבשר על רשת מעל תבנית אפייה, כששכבת השומן כלפי מטה. יוצקים את היין לתבנית וצולים את הבשר במשך 25 דקות.
מכסים את הבשר בנייר כסף או נייר אפייה משומן (כדי שהעשבים לא יישרפו) ואופים עוד 15 דקות.
מוציאים את הבשר מהתנור, ממליחים, עוטפים בנייר כסף ובמגבת ומשהים כ-15 דקות לפני הפריסה.
מעבירים לסיר את הנוזל שנותר בתבנית האפייה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שנפח הנוזלים מצטמצם למחצית.
פורסים את הבשר לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומגישים עם הרוטב. לחילופין, ניתן להגיש את הרוסטביף קר, פרוס דק, ועם חזרת או חרדל במקום הרוטב.

שווה לקרוא

שריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין

שריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין

כן כן, זו לא טעות,…
קרא עוד
שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

ממה מורכב הביס המושלם? כנראה…
קרא עוד
צלי כתף טרי ביין, חרדל, שום ודבש מבשר ישראלי

צלי כתף טרי ביין, חרדל, שום ודבש מבשר ישראלי

מקור המתכון: אטליז "מרכז הבשר"…
קרא עוד
רוסטביף בסיסי מבשר ישראלי

רוסטביף בסיסי מבשר ישראלי

זוהי השיטה הקלאסית להכנת רוסטביף,…
קרא עוד