מצרכים
(4 מנות)
400 גרם בשר רזה (כף, קאצ`קע או צ`אק), טחון
1/2 כוס שמן זית עדין
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר מגורר גס
4 מקלות סלרי קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
1 כוס יין אדום יבש
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מרק בשר (או כוס יין לבן יבש)
מלח, אגוז מוסקט טחון ופלפל שחור,טחון טרי
1 קופסת עגבניות משומרות, קלופות וחתוכות
2 עלי דפנה
תערובת של עשבי תיבול- אורגנו, פטרוזיליה, טימין- טריים קצוצים, לפי הטעם
אופן הכנה
בסיר גדול וכבד מחממים שמן זית ומטגנים בצל, גזר סלרי ושום, עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהבשר מתפורר. מוסיפים יין אדום ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים. בוחשים מדי פעם. מתבלים בפלפל, מלח ואגוז מוסקט ומוסיפים את העגבניות החתוכות ועלי הדפנה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-4 שעות. מוסיפים מים, אם יש צורך.
כ-10 דקות לפני גמר הבישול מוסיפים את עשבי התיבול.
מגישים על מקרוני, אורז לבן או פולנטה.
הערה: מתאים גם כמילוי ללזניה.