השף ירון קסטנבוים מקצביית מיט מרקט בשוק הכרמל בתל אביב, מעניק את המתכון שלו לתבשיל בשר מנצח שיוגש למרכז השולחן בסעודת ראש השנה. נתח הפולקה משתדך לרוטב גסטריק (השם הצרפתי לרוטב עדין בטעמיו שמורכב מסוכר וחומץ המתבשלים לאורך זמן עד לצמצום נוזלים וריכוז טעמים) רכז רימונים הנאפה בתנור במשך 4 שעות והופך לתבשיל ריחני שחום רך ועסיסי ועתיר בטעמים, שיעורר קריאות התפעלות מכל היושבים סביב לשולחן.
לסעודת חג מרובת משתתפים
1/2 1 ק”ג נתח פולקה
שמן זית
6-8 גזרים
1 כוס חומץ תפוחים
5 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס רכז רימונים
2 חופנים של כוסברה קצוצה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 ליטר ציר בקר (לכדי כיסוי)
צילום: עמית טרפונצ’יק
1. מחממים תנור לחום של כ-150 מעלות. בינתיים משחימים נתחי פולקה בסיר עם שמן זית.
2. מוסיפים לסיר גזרים ומורידים מהלהבה.
3. מערבבים את שאר החומרים ויוצקים לתוך סיר המתאים להיכנס לתנור לצלייה ממושכת.
4. מכניסים את הסיר לתנור החם לשלוש וחצי-ארבע שעות עד לקבלת תבשיל רך, שחום וריחני.
קרדיט: וואלה