אופן הכנה
1. משרים את החלה במים, סוחטים היטב, מפוררים ומערבבים עם שאר מרכיבי הקציצות (רצוי להשהות את התערובת במקרר חצי שעה לפני הטיגון).
2. מחממים שמן במחבת. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 5 ס`מ ומטגנים על להבה גבוהה כחצי דקה מכל צד- רק עד להזהבה. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
3. בעלי ומכתש או במעבד מזון מרסקים את השום והזנגוויל למחית אחידה (אם משתמשים במעבד מזון צריך להוסיף כף מים).
4. מחממים מעט שמן טרי במחבת גדולה או בסיר רחב ושטוח . ומטגנים את זרעי השומר עד שהם מתחילים לקפץ וריחם נישא למרחוק. מוסיפים את מיץ הלימון, הכוסברה, כחצי כוס מים ומתבלים.
5. מסדרים את הקציצות ברוטב בשכבה אחת, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. הופכים את הקציצות ומבשלים עוד 10 דקות (מוסיפים מים או מיץ לימון לפי הטעם והצורך).
מגישים חם על אורז לבן או אטריות אורז. מפזרים למעלה כוסברה טרייה.
תמונה מאתר pixabay.com |