up למעלה
 

קציצות בשר ישראלי ברוטב עגבניות

מצרכים
600 גרם בשר טחון טרי (כתף, צוואר)
100 גרם סולת
2 ביצים
1 בצל קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
2 כפות שמן זית

לרוטב:
2 בצלים קצוצים
שמן זית לטיגון
2 שיני שום קצוצות
1 קופסת עגבניות חתוכות משומרות
1 כף אורגנו מיובש
½ כפית גרידת למון או תפוז
½ בקבוק יין אדום יבש
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן הכנה
1. מכינים את הרוטב: בסיר עבה ורחב מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שהבצל הופך לשקוף.

2. מוסיפים עגבניות משומרות, רסק עגבניות, אורגנו וגרידת לימון, ומבשלים על אשר בינונית כ- 10 דקות תוך כדי בחישה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את היין, מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.

3. בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הקציצות. משרים את הסולת במים במשך 5 דקות, מסננים, סוחטים ומערבבים עם שאר מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר עד שהרוטב מוכן.

4. בידיים רטובות יוצרים כדורי בשר ומניחים בעדינות בתוך הסיר עם הרוטב. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט יין אדום. מגישים על אורז לבן או מקרוני.

תמונה מאתר pixabay.com

שווה לקרוא

מאפה בשר מבקר ישראלי בעלי גפן

מאפה בשר מבקר ישראלי בעלי גפן

כולם מכירים את עלי הגפן…
קרא עוד
סניה בנוסח יהודי סוריה מבשר ישראלי

סניה בנוסח יהודי סוריה מבשר ישראלי

מצרכים (8-10 מנות) 1 ק"ג…
קרא עוד
סינייה מנגולד ורימון מבשר ישראלי

סינייה מנגולד ורימון מבשר ישראלי

נתח בקר טרי מומלץ: כתף…
קרא עוד
המבורגר אגוזים מבשר ישראלי בסגנון איטלקי

המבורגר אגוזים מבשר ישראלי בסגנון איטלקי

מצרכים (4 מנות) 750 גרם…
קרא עוד