up למעלה

קציצה עשירה מבשר ישראלי

בניגוד לתפקידה השכיח של הקציצה, כצוברת את שאריות הבשר, שאריות הירקות וכיו”ב, הרי מתכון זה מייצג את העילית שבקציצות או “המבורגר סופר”.

ניתן להכינו על גחלים או במחבת.

חומרים (לארבעה סועדים):

1 ק”ג בשר סינטה משוישת היטב (לא טחון אלא קצוץ גס).

1/4 ק”ג מח עצמות (אפשר שידרה) קצוץ גס.

זר פטרוזיליה.

1/4 כוס טרגון טרי.

1 כוס צנובר אפוי.

1 כפית פלפל שחור טחון גס.

1 כפית מולסה (או דבש כהה).

2 כפות רוטב סויה (לבדוק תוספת מלח).

תבלינים – כוכב, אגוז מוסקט, הל – 1/2 כפית מכל אחד.

2 כפות חומץ בלסמי כבד או יין אדום מצומצם מאוד.

1/4 כפית סודה לשתייה.

אופן ההכנה:

לקצוץ אץ הבשר בעזרת קופיץ או סכין חדה (קיצוץ בינוני).

את מח העצם לקצוץ בהיותו קפוא למחצה ולהוסיפו לבשר הקצוץ.

לצרף את כל שאר החומרים ולהתחיל בעיסוי הבשר (לישה של כרבע שעה). הלישה מוציאה את הפרוטאין, המהווה חומר מאחד טוב, מהבשר.

ליצור קציצות המבורגר במשקל של כ- 300 גר’ האחת, ולהניחן במקרר מכוסות למחצה, על מגש מצופה בשמן זית, לפחות לשעה (אפשר גם לשעות מספר).

על האש או על מחבת משומנת קלות יש להניח הקציצה, רק בכדי להשחים את הצדדים החיצוניים של הקציצה. בתוכה – טוב שתהיה חצי עשויה.

הערה: ניתן להכין אותו המתכון ללא תבלינים, למעט מלח גס ופלפל שחור גס על גבי הצלחת.

שווה לקרוא

לחמא בעג’ין עם בשר ישראלי

לחמא בעג’ין עם בשר ישראלי

מצרכים (6 מנות) לבצק שמרים:…
קרא עוד
מאפה בשר מבקר ישראלי בעלי גפן

מאפה בשר מבקר ישראלי בעלי גפן

כולם מכירים את עלי הגפן…
קרא עוד
המבורגר דיאט, אבל ישראלי

המבורגר דיאט, אבל ישראלי

מצרכים (4 מנות) 400 גרם…
קרא עוד
כדורי בשר ישראלי ללא ביצים – לקטנים ולגדולים

כדורי בשר ישראלי ללא ביצים – לקטנים ולגדולים

במוצרי בשר טחון, כמו קציצות…
קרא עוד
גודל פונט