up למעלה

קציצה עשירה מבשר ישראלי

בניגוד לתפקידה השכיח של הקציצה, כצוברת את שאריות הבשר, שאריות הירקות וכיו”ב, הרי מתכון זה מייצג את העילית שבקציצות או “המבורגר סופר”.

ניתן להכינו על גחלים או במחבת.

חומרים (לארבעה סועדים):

1 ק”ג בשר סינטה משוישת היטב (לא טחון אלא קצוץ גס).

1/4 ק”ג מח עצמות (אפשר שידרה) קצוץ גס.

זר פטרוזיליה.

1/4 כוס טרגון טרי.

1 כוס צנובר אפוי.

1 כפית פלפל שחור טחון גס.

1 כפית מולסה (או דבש כהה).

2 כפות רוטב סויה (לבדוק תוספת מלח).

תבלינים – כוכב, אגוז מוסקט, הל – 1/2 כפית מכל אחד.

2 כפות חומץ בלסמי כבד או יין אדום מצומצם מאוד.

1/4 כפית סודה לשתייה.

אופן ההכנה:

לקצוץ אץ הבשר בעזרת קופיץ או סכין חדה (קיצוץ בינוני).

את מח העצם לקצוץ בהיותו קפוא למחצה ולהוסיפו לבשר הקצוץ.

לצרף את כל שאר החומרים ולהתחיל בעיסוי הבשר (לישה של כרבע שעה). הלישה מוציאה את הפרוטאין, המהווה חומר מאחד טוב, מהבשר.

ליצור קציצות המבורגר במשקל של כ- 300 גר’ האחת, ולהניחן במקרר מכוסות למחצה, על מגש מצופה בשמן זית, לפחות לשעה (אפשר גם לשעות מספר).

על האש או על מחבת משומנת קלות יש להניח הקציצה, רק בכדי להשחים את הצדדים החיצוניים של הקציצה. בתוכה – טוב שתהיה חצי עשויה.

הערה: ניתן להכין אותו המתכון ללא תבלינים, למעט מלח גס ופלפל שחור גס על גבי הצלחת.

שווה לקרוא

הקציצות של שולה מבשר ישראלי

הקציצות של שולה מבשר ישראלי

  שולה נווה ורמוס, מנהלת…
קרא עוד
צ’ילי קון קרנה עם שעועית מש

צ’ילי קון קרנה עם שעועית מש

השף ניר צוק מכין את…
קרא עוד
תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

  תבשיל צפון אפריקני שהוא…
קרא עוד
כיסוני בשר ישראלי מטוגנים

כיסוני בשר ישראלי מטוגנים

  בצק פילו הוא חוויה…
קרא עוד
גודל פונט