up למעלה

קציצה עשירה מבשר ישראלי

בניגוד לתפקידה השכיח של הקציצה, כצוברת את שאריות הבשר, שאריות הירקות וכיו”ב, הרי מתכון זה מייצג את העילית שבקציצות או “המבורגר סופר”.

ניתן להכינו על גחלים או במחבת.

חומרים (לארבעה סועדים):

1 ק”ג בשר סינטה משוישת היטב (לא טחון אלא קצוץ גס).

1/4 ק”ג מח עצמות (אפשר שידרה) קצוץ גס.

זר פטרוזיליה.

1/4 כוס טרגון טרי.

1 כוס צנובר אפוי.

1 כפית פלפל שחור טחון גס.

1 כפית מולסה (או דבש כהה).

2 כפות רוטב סויה (לבדוק תוספת מלח).

תבלינים – כוכב, אגוז מוסקט, הל – 1/2 כפית מכל אחד.

2 כפות חומץ בלסמי כבד או יין אדום מצומצם מאוד.

1/4 כפית סודה לשתייה.

אופן ההכנה:

לקצוץ אץ הבשר בעזרת קופיץ או סכין חדה (קיצוץ בינוני).

את מח העצם לקצוץ בהיותו קפוא למחצה ולהוסיפו לבשר הקצוץ.

לצרף את כל שאר החומרים ולהתחיל בעיסוי הבשר (לישה של כרבע שעה). הלישה מוציאה את הפרוטאין, המהווה חומר מאחד טוב, מהבשר.

ליצור קציצות המבורגר במשקל של כ- 300 גר’ האחת, ולהניחן במקרר מכוסות למחצה, על מגש מצופה בשמן זית, לפחות לשעה (אפשר גם לשעות מספר).

על האש או על מחבת משומנת קלות יש להניח הקציצה, רק בכדי להשחים את הצדדים החיצוניים של הקציצה. בתוכה – טוב שתהיה חצי עשויה.

הערה: ניתן להכין אותו המתכון ללא תבלינים, למעט מלח גס ופלפל שחור גס על גבי הצלחת.

שווה לקרוא

מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

חלק א' 1/2 ק"ג בשר…
קרא עוד
לחמא בעג’ין עם בשר ישראלי

לחמא בעג’ין עם בשר ישראלי

מצרכים (6 מנות) לבצק שמרים:…
קרא עוד
עגבניות ממולאות עם בשר ישראלי בנוסח מצרי

עגבניות ממולאות עם בשר ישראלי בנוסח מצרי

ממולאים מתחברים אצלנו עם סיר…
קרא עוד
קישואים ממולאים מחאלב עם בשר ישראלי

קישואים ממולאים מחאלב עם בשר ישראלי

מצרכים (4 מנות עיקריות או…
קרא עוד
גודל פונט