אופן הכנה
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה או לקערת מערבל עם וו לישה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה מרגרינה מומסת (לא חמה), שמן, חומץ, סוכר ו- 2/3 מהמים. לשים ומוסיפים מים לפי הצורך, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקפיאים לפחות 24 שעות (לא לדלג על שלב זה). לפני תחילת ההכנה מפשירים את הבצק.3. מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה. מוסיפים את השום והבשר ומערבבים כ – 10 דקות, עד שהבשר מתפורר ומאבד את צבעו האדום. מצננים את הבשר.
4. מועכים את הביצים הקשות ומערבבים עם הבשר. מוסיפים את הביצה הטרייה והפטרוזיליה ומתבלים.
5. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
6. חותכים את הבצק ל-4 חלקים שווים ועל משטח מקומח מרדדים לעלים דקיקים. מפזרים את מלית הבשר על העלים. משאירים שוליים של כ- 2 ס`מ מסביב. מגלגלים לרולדה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצת קצח.
7. אופים בתנור כ- 45 דקות עד להזהבה. מגישים חם או קר עם מלפפון כבוש ביתי, חרדל או חזרת. הולך נהדר עם מרק עוף. טיפ: בצק פילו הוא אחד הבצקים המוצלחים והטעימים שיש. נסו לשדך לו את מלית הקניש. |