up למעלה

קישואים ממולאים מחאלב עם בשר ישראלי

מצרכים
(4 מנות עיקריות או 8 מנות ראשונות)
250 גרם בשר טחון (צוואר או כתף)
8 קישואים קטנים ושמנמנים
1 כוס אורז ארוך
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן
1 בצל גדול פרוס דק
1/2 ק”ג משמשים טריים מגולענים
אופן הכנה
בעזרת קישואן מרוקנים את הקישואים.
מערבבים את הבשר, האורז והתבלינים.
מחממים את השמן במחבת ומזהיבים מעט את הקישואים.
מוציאים את הקישואים וממלאים בתערובת, בלי להדק.
בסיר רחב מזהיבים את הבצל עם מעט שמן. מסירים מהאש ומפזרים על הבצל מחצית מהמשמשים. מסדרים מעל ובצפיפות את הקישואים הממולאים ומכסים ביתרת המשמשים.
מתחילים בבישול על אש נמוכה מאוד כדי שהמשמשים יפרישו נוזלים ולא ישרפו (כ-10 דקות). מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מוסיפים מעט מים, רק אם צריך. מגישים חם עם אורז לבן.
הערה: לא בעונה אפשר להשתמש במשמשים מיובשים שהושרו במים. במקרה כזה יש להוסיף כ-1/2 כוס מים בעת הבישול.

שווה לקרוא

תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

  תבשיל צפון אפריקני שהוא…
קרא עוד
קניש בשר מבשר ישראלי

קניש בשר מבשר ישראלי

  רולדת בשר שמקורה במטבח…
קרא עוד
מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

חלק א' 1/2 ק"ג בשר…
קרא עוד
הקציצות של שולה מבשר ישראלי

הקציצות של שולה מבשר ישראלי

  שולה נווה ורמוס, מנהלת…
קרא עוד
גודל פונט