up למעלה
 

קישואים ממולאים מחאלב עם בשר ישראלי

מצרכים
(4 מנות עיקריות או 8 מנות ראשונות)
250 גרם בשר טחון (צוואר או כתף)
8 קישואים קטנים ושמנמנים
1 כוס אורז ארוך
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן
1 בצל גדול פרוס דק
1/2 ק"ג משמשים טריים מגולענים
אופן הכנה
בעזרת קישואן מרוקנים את הקישואים.
מערבבים את הבשר, האורז והתבלינים.
מחממים את השמן במחבת ומזהיבים מעט את הקישואים.
מוציאים את הקישואים וממלאים בתערובת, בלי להדק.
בסיר רחב מזהיבים את הבצל עם מעט שמן. מסירים מהאש ומפזרים על הבצל מחצית מהמשמשים. מסדרים מעל ובצפיפות את הקישואים הממולאים ומכסים ביתרת המשמשים.
מתחילים בבישול על אש נמוכה מאוד כדי שהמשמשים יפרישו נוזלים ולא ישרפו (כ-10 דקות). מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מוסיפים מעט מים, רק אם צריך. מגישים חם עם אורז לבן.
הערה: לא בעונה אפשר להשתמש במשמשים מיובשים שהושרו במים. במקרה כזה יש להוסיף כ-1/2 כוס מים בעת הבישול.

שווה לקרוא

כיסוני בשר ישראלי מטוגנים

כיסוני בשר ישראלי מטוגנים

  בצק פילו הוא חוויה…
קרא עוד
כל הסודות לקבב המושלם

כל הסודות לקבב המושלם

נערכים למנגל המסורתי? כחלק מההיערכות,…
קרא עוד
קניש בשר מבשר ישראלי

קניש בשר מבשר ישראלי

  רולדת בשר שמקורה במטבח…
קרא עוד
סניה בנוסח יהודי סוריה מבשר ישראלי

סניה בנוסח יהודי סוריה מבשר ישראלי

מצרכים (8-10 מנות) 1 ק"ג…
קרא עוד