up למעלה

קוגלהוף בשר ישראלי ים תיכוני/ השף אבי שטייניץ

חומרים ל-8 מנות
לתערובת הבשר:

2 ק”ג בשר בקר טרי טחון.
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
2 תפוחי אדמה מגוררים וסחוטים
2 בצלים מגוררים, סחוטים
100 גר’ פיסטוקים קלופים קלויים.
150 גר’ אגוזי ברזיל קלויים וקצוצים גס
3 ביצים
1 כף שום כתוש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפיות כמון
חצי כפיות קינמון
3 כפיות בהראט
למלית:

2 חצילים קלויים וקלופים
מלח, 2-3 שיני שום כתושות
למעטפת:
4-5 פלפלים אדומים וצהובים קלויים וקלופים
שמן זית לשימון
אופן הכנה
מערבבים את חומרי תערובת הבשר ושומרים שעה במקרר. מערבבים את חומרי המלית, משמנים תבנית קוגלהוף ומצמידים את הפלפלים לדפנות בצפיפות, כדי שישמשו מעטפת לתערובת הבשר. ממלאים את התבנית בחצי מכמות תערובת הבשר, יוצרים מעין תעלה בתערובת ולתוכה יוצקים את מלית החציל הקלוי. עורמים את יתרת תערובת הבשר, עוטפים ברדיד אלומיניום. עד כאן אפשר להכין יום-יומיים מראש.
לפני ההגשה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כשעה, עד שהמאפה מתייצב. הופכים לכלי הגשה (זהירות מהנוזלים הרותחים) פורסים למנות, ממש כמו עוגה, ומגישים.

שווה לקרוא

ספגטי בולונז מבשר ישראלי

ספגטי בולונז מבשר ישראלי

רכיבים (ל- 10 מנות): - …
קרא עוד
קציצה עשירה מבשר ישראלי

קציצה עשירה מבשר ישראלי

בניגוד לתפקידה השכיח של הקציצה,…
קרא עוד
תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

  תבשיל צפון אפריקני שהוא…
קרא עוד
קישואים ממולאים מחאלב עם בשר ישראלי

קישואים ממולאים מחאלב עם בשר ישראלי

מצרכים (4 מנות עיקריות או…
קרא עוד
גודל פונט