up למעלה

קוגלהוף בשר ישראלי ים תיכוני/ השף אבי שטייניץ

חומרים ל-8 מנות
לתערובת הבשר:

2 ק"ג בשר בקר טרי טחון.
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
2 תפוחי אדמה מגוררים וסחוטים
2 בצלים מגוררים, סחוטים
100 גר' פיסטוקים קלופים קלויים.
150 גר' אגוזי ברזיל קלויים וקצוצים גס
3 ביצים
1 כף שום כתוש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפיות כמון
חצי כפיות קינמון
3 כפיות בהראט
למלית:

2 חצילים קלויים וקלופים
מלח, 2-3 שיני שום כתושות
למעטפת:
4-5 פלפלים אדומים וצהובים קלויים וקלופים
שמן זית לשימון
אופן הכנה
מערבבים את חומרי תערובת הבשר ושומרים שעה במקרר. מערבבים את חומרי המלית, משמנים תבנית קוגלהוף ומצמידים את הפלפלים לדפנות בצפיפות, כדי שישמשו מעטפת לתערובת הבשר. ממלאים את התבנית בחצי מכמות תערובת הבשר, יוצרים מעין תעלה בתערובת ולתוכה יוצקים את מלית החציל הקלוי. עורמים את יתרת תערובת הבשר, עוטפים ברדיד אלומיניום. עד כאן אפשר להכין יום-יומיים מראש.
לפני ההגשה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כשעה, עד שהמאפה מתייצב. הופכים לכלי הגשה (זהירות מהנוזלים הרותחים) פורסים למנות, ממש כמו עוגה, ומגישים.

שווה לקרוא

צ'ילי קון קרנה עם שעועית מש

צ'ילי קון קרנה עם שעועית מש

השף ניר צוק מכין את…
קרא עוד
סניה בנוסח יהודי סוריה מבשר ישראלי

סניה בנוסח יהודי סוריה מבשר ישראלי

מצרכים (8-10 מנות) 1 ק"ג…
קרא עוד
הקציצות של שולה מבשר ישראלי

הקציצות של שולה מבשר ישראלי

  שולה נווה ורמוס, מנהלת…
קרא עוד
כדורי בשר ישראלי באננס וצי`לי ל-6 סועדים

כדורי בשר ישראלי באננס וצי`לי ל-6 סועדים

מצרכים 600 גרם בשר בקר…
קרא עוד