up למעלה

קוגלהוף בשר ישראלי ים תיכוני/ השף אבי שטייניץ

חומרים ל-8 מנות
לתערובת הבשר:

2 ק”ג בשר בקר טרי טחון.
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
2 תפוחי אדמה מגוררים וסחוטים
2 בצלים מגוררים, סחוטים
100 גר’ פיסטוקים קלופים קלויים.
150 גר’ אגוזי ברזיל קלויים וקצוצים גס
3 ביצים
1 כף שום כתוש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפיות כמון
חצי כפיות קינמון
3 כפיות בהראט
למלית:

2 חצילים קלויים וקלופים
מלח, 2-3 שיני שום כתושות
למעטפת:
4-5 פלפלים אדומים וצהובים קלויים וקלופים
שמן זית לשימון
אופן הכנה
מערבבים את חומרי תערובת הבשר ושומרים שעה במקרר. מערבבים את חומרי המלית, משמנים תבנית קוגלהוף ומצמידים את הפלפלים לדפנות בצפיפות, כדי שישמשו מעטפת לתערובת הבשר. ממלאים את התבנית בחצי מכמות תערובת הבשר, יוצרים מעין תעלה בתערובת ולתוכה יוצקים את מלית החציל הקלוי. עורמים את יתרת תערובת הבשר, עוטפים ברדיד אלומיניום. עד כאן אפשר להכין יום-יומיים מראש.
לפני ההגשה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כשעה, עד שהמאפה מתייצב. הופכים לכלי הגשה (זהירות מהנוזלים הרותחים) פורסים למנות, ממש כמו עוגה, ומגישים.

שווה לקרוא

קציצות בשר ישראלי ברוטב עגבניות

קציצות בשר ישראלי ברוטב עגבניות

מצרכים 600 גרם בשר טחון…
קרא עוד
המבורגר 200 ג’ קלי קלות מבשר ישראלי

המבורגר 200 ג’ קלי קלות מבשר ישראלי

  המתכון של דוריס קצבים…
קרא עוד
קניש בשר מבשר ישראלי

קניש בשר מבשר ישראלי

  רולדת בשר שמקורה במטבח…
קרא עוד
כדורי בשר ישראלי ללא ביצים – לקטנים ולגדולים

כדורי בשר ישראלי ללא ביצים – לקטנים ולגדולים

במוצרי בשר טחון, כמו קציצות…
קרא עוד
גודל פונט