up למעלה

צלי קר מבשר ישראלי ברוטב פלפל קלוי

מאת: רפי אהרונוביץ
חומרים ל-8 סועדים

1.5ק”ג בשר צלי לא שומן
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1/3 כוס שמן זית לטיגון
עגבנייה מרוסקת
1 כוס מרק בשר (אפשר מקובייה)
2 ענפי רוזמרין
1 כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח
3 כפות סויה
אופן ההכנה
מתבלים את הבשר בפלפל שחור ומשחימים היטב מכל צדדיו בשמן הזית. בסיר עם תחתית עבה מוסיפים את הבצל, השום, הרוזמרין, המלח והסויה, מכסים ומנמיכים את האש.
מאדים את הבשר במשך כ-20 דקות, מוסיפים את המרק, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים שנית את האש ומבשלים כשעתיים – עד שהבשר מתרכך.
מכניסים למקרר ללילה ופורסים קר.
הערה: בזמן הבישול כדאי להקפיד שכמות הנוזלים בסיר תגיע ל-1/3 מגובה הבשר. אם חסר, אפשר להוסיף מעט מים רותחים.
רוטב פלפלים קלויים
חומרים

9-8 פלפלים אדומים
1/2 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
10 עלי בזיליקום
1 כף חרדל
6 שיני שום שלמות, פלפלון חריף
הכנת הרוטב
קולים את הפלפלים על מחבת ברזל. מצננים, מקלפים ומוציאים את הגרעינים. מכניסים לבלנדר ומוסיפים את כל חומרי הרוטב. מעבדים עד לקבלת רוטב אחיד.
אפשר להגיש על כריך מרוח במיונז או בצלוחית ליד כל סוגי הבשרים הקרים.

שווה לקרוא

לביבות תפוחי אדמה ובשר ישראלי

לביבות תפוחי אדמה ובשר ישראלי

כך הופכים קצת בשר קר…
קרא עוד
סלט בקר תאי מבשר ישראלי

סלט בקר תאי מבשר ישראלי

נתח בקר מומלץ: שייטל רכיבים…
קרא עוד
הנתח שעושה את ההבדל: הסלט שהופך בתוך 10 דקות לארוחה שלמה

הנתח שעושה את ההבדל: הסלט שהופך בתוך 10 דקות לארוחה שלמה

ארוחה עם בשר ממש לא…
קרא עוד
סלט פסטה ובשר ישראלי – “אבוד”

סלט פסטה ובשר ישראלי – “אבוד”

מצרכים חומרים ל- 50 מנות:…
קרא עוד
גודל פונט