up למעלה

צלי עגל ישראלי במילוי ערמונים

שלמה רודד, רשת “יוז’י”.

החומרים ל-6 מנות
• נתח צלי עגל- צ’אק, כ-1.5 ק”ג שבתוכו יוצרים כיס לאורך.
• מלח ופלפל שחור טחון טרי.
למלית

2 חבילות (500 גרם) ערמונים בוואקום
2 כוסות יין פורט
300 גרם עגל טחון
עלים מפוררים מגבעול טימין
שמן לטיגון
  אופן הכנה
משרים את הערמונים ביין למשך שעתיים. מוציאים את הערמונים ושומרים על הנוזלים. מתבלים את הבשר הטחון במלח, פלפל וטימין. מערבבים את הערמונים וממלאים את הכיס בתערובת. מהדקים היטב בעזרת חוט קשירה. מחממים היטב מחבת גדולה או תבנית עם שמן וצולים את הנתח מכל הצדדים עד להשחמה, כ-10 דקות טיגון. יוצקים לסיר נקי את היין שבו הושרו הערמונים. מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות. מוסיפים את נתח הצלי ומבשלים מכוסה כ-50 דקות על אש נמוכה. אם מכינים מראש, מסתפקים ב-25 דקות ומשלימים עוד חצי שעה של בישול לפני ההגשה. במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים (ציר, יין או מים). פורסים את הנתח לפני הסועדים על השולחן ומגישים.

שווה לקרוא

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

קונים שפיץ שייטל מבשר בקר…
קרא עוד
בקר בטיגון-ערבוב עם תרד וזנגוויל

בקר בטיגון-ערבוב עם תרד וזנגוויל

בקר בטיגון-ערבוב עם תרד וזנגוויל…
קרא עוד
שיפודי יקיטורי ברוטב טריאקי ביתי

שיפודי יקיטורי ברוטב טריאקי ביתי

אחת המנות הכי פופולריות בדוכני…
קרא עוד
ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

  שלמה רודד, בשרי יוז'י…
קרא עוד
גודל פונט