up למעלה

צלי בשר בקר ברוטב תפוזים מפולפל מבשר ישראלי

  מצרכים
(6 מנות)
1.25 ק”ג בשר בקר (סינטה, כף או שייטל)
מעט שמן חמניות או תירס
1 כוס יין לבן יבש
1 כוס מיץ תפוזים
1 כפית דבש
1 כף עלי טרגון טריים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

לתערובת התיבול:
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
1 שן שום כתושה
2 כפות חרדל
1 כף עלי טרגון קצוצים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן הכנה
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
בקערית קטנה מערבבים את חומרי התיבול לתערובת אחידה. מורחים את הנתח מכל צדדיו.
יוצקים מעט שמן לתבנית אפייה המתאימה גם לכיריים, ומחממים מעל להבה גבוהה. מניחים את הנתח בתבנית ומטגנים (צורבים) את פני הנתח. מוסיפים מעט יין לתבנית ומעבירים לתנור המחומם. צולים כשעה (מי שיש ברשותו מד-חום לבשר, יוודא שבתום הצלייה מגיעה הטמפרטורה במרכז הנתח ל-75 מעלות). בהמלך הצלייה הופכים את הבשר כל 20 דקות. מוציאים את הבשר למגש או לצלחת הגשה ומכסים בנייר כסף כדי לשמור על חומו.
מוסיפים לתבנית החמה את יתרת היין ומקרצפים את תחתית התבנית מעל להבה גבוהה. מבשלים עד שכמעט כל היין מתאדה. מוסיפים את מיץ התפוזים וממשיכים לרכז את הנוזל, עד שנשארת בערך חצי מהכמות המקורית. מוסיפים את עלי הטרגון והדבש, טועמים ומתקנים תיבול. פורסים את העגל, ומגישים עם הרוטב.

שווה לקרוא

אסדו – גרסה ביתית צנועה – רפי אהרונוביץ

אסדו – גרסה ביתית צנועה – רפי אהרונוביץ

מתכון טעים לחובבי בשר אמיתיים.…
קרא עוד
צלי כתף טרי ביין, חרדל, שום ודבש מבשר ישראלי

צלי כתף טרי ביין, חרדל, שום ודבש מבשר ישראלי

מקור המתכון: אטליז "מרכז הבשר"…
קרא עוד
פילה וולינגטון מבשר ישראלי

פילה וולינגטון מבשר ישראלי

מצרכים ל-10 סועדים 2.5 ק"ג…
קרא עוד
רוסטביף ישראלי בעשבי תיבול

רוסטביף ישראלי בעשבי תיבול

מצרכים (8 מנות) 1.5 ק"ג…
קרא עוד
גודל פונט