מקור המתכון: אטליז "מרכז הבשר" – המרכז המסחרי בשכונת קרית שרת, רעננה
חומרים ל-6-8 מנות:
• נתח כתף בקר במשקל 1.5-2 ק"ג (לחילופין ניתן להשתמש בכתף מרכזית, וויסברטאן או צ'אק)
• 10 שיני שום קלופות ושלמות
• 3 כפות חרדל דיז'ון
• 3 כפות דבש
• 1 כף עלי טימין
• פלפל שחור טחון טרי
• מלח
• מעט שמן לטיגון
• 6 בצלים קטנים שלמים
• 2 גזרים חתוכים גס
• 2 כוסות יין אדום
הכנה:
1. יוצרים בנתח הבשר חריצים קטנים, באמצעות סכין, ומכניסים לתוכם 5 מתוך עשרת שיני השום.
2. מערבבים בקערה את החרדל, הדבש, הטימין והפלפל השחור ומורחים היטב על הנתח מכל צדדיו. מכסים בניילון ושומרים במקרר 24 שעות כדי שהנתח יספוג את כל הטעמים (לפחות 6 שעות).
3. מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומשחימים את הנתח על להבה גבוהה, לאחר מכן מעבירים אותו לתבנית צלייה עמוקה.
4. במחבת אחרת מחממים מעט שמן וכשהוא חם, מטגנים את יתר שיני השום, הבצל והגזר עד שהם מזהיבים. ולאחר מכן ממליחים ומוסיפים יין. את תכולת המחבת יוצקים על הבשר שבתבנית. מחממים תנור לחום בינוני ואופים את הכתף כשעתיים כשהוא מכוסה, עד שהנתח רך. לקראת סוף התהליך בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך.
5. מוציאים את הבשר ונותנים לו לעמוד כ-20 דקות לפני ההגשה. פורסים ומגישים עם תפוחי אדמה זעירים. |