up למעלה

צלי כתף בתנור

כשקצב שנמצא בעסק כמעט 20 שנים ממליץ לנו על נתח מבקר ישראלי טרי לצלי, אנחנו מה זה הולכים על זה. והנתח הזה כל כך עסיסי שבקושי צריך להוסיף לו משהו

ציון צפר, אטליז בשר 2000 | Mako
רוסטביף של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)

צילום: בני גם זו לטובה

 

הקצב ציון צפר נמצא כבר 19 שנים בעסק. “אני אוהב מאוד בשר, ויותר מזה, יודע להעריך איכות”, הוא אומר. ונראה שהוא לא רק מדבר: את הבשר שלו ציון רוכש מאגודת מרעה גולן בצפון, שמגדלת בשר בכפוף לתקן המחמיר של “חי בריא”.

בנוסף, הקצבייה שלו חתומה על אמנת הבשר הישראלי המבטיחה שהבשר באטליז הינו מקומי והגיע היישר מהמגדלים הישראלים.

מה מיוחד בנתח שבחרת?

“מאוד קשה להרוס כתף. זה נתח עסיסי מאוד שמשתלב מצוין בתבשילים”.

ולמה דווקא בשר ישראלי?

“קודם כל, אני תמיד שמח להעניק פרנסה למגדלים מקומיים. מעבר לזה, איכות הבשר הישראלי ניכרת ומרגישים את זה גם בטעם, ועל כך יעידו הלקוחות המרוצים ששבים ורוכשים את הבשר. נכון שהוא לא זול, אבל לדעתי בהחלט מדובר באיכות ששווה את ההשקעה”.

 

בשר 2000. אוסטרובסקי 36, רעננה. טלפון: 1-700-555900. כשר

המצרכים :

  • צלי כתף מבקר ישראלי טרי
  • 10 שיני שום, מקולפות
  • 5-6 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • פלפל אנגלי
  • קורט מלח אטלנטי
  • 4 עלי דפנה

 

אופן ההכנה:

  1. חורצים בנתח חריצים ומכניסים לתוכם את שיני השום (אפשר גם להוסיף חתיכות בצל).
  2. מעסים את הנתח בשמן הזית והתבלינים.
  3. מכניסים את הנתח לשקית קוקי יחד עם עלי הדפנה (אפשר להוסיף לשקית תפוחי אדמה, בצלים, שום ו/או בטטה).
  4. צולים בתנור במשך שעתיים בחום של 180 מעלות (לא טורבו).
  5. מוציאים את הנתח מהשקית, מניחים לו להתקרר, פורסים ומגישים.

שווה לקרוא

פילה וולינגטון מבשר ישראלי

פילה וולינגטון מבשר ישראלי

מצרכים ל-10 סועדים 2.5 ק"ג…
קרא עוד
שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

ניר עופר ממעדניית דלישס עם…
קרא עוד
שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

בסוף הצלייה מתקבל נתח עסיסי…
קרא עוד
קדירת בשר – רפי אהרונוביץ

קדירת בשר – רפי אהרונוביץ

הקדרה, שגרסאות רבות לה, היא…
קרא עוד
גודל פונט