up למעלה

צלי ישראלי בתנור בירקות שורש

מצרכים
(6 מנות)
1 ק"ג שייטל או סינטה
1 כף שמן
1/4 כוס מרק בקר או עוף
2 כפות חרדל דיז`ון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
2 שיני שום קצוצות
1 כף קורנית קצוצה (טימין)
2 גזרים קלופים ופרוסים
2 לפתות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2×2 ס"מ
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1×1 ס"מ
1 בצל חתוך לפלחים
1/4 כוס יין לבן יבש
אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחממים את השמן במחבת גדולה ועבה ומטגנים את הבשר מכל צדדיו, עד שמשחים.
מורחים את הנתח בחרדל ומעבירים את הבשר לתבנית אפייה (שמתאימה גם לכריים), מוסיפים את הירקות ואת המרק, מפזרים פלפל, מלח, שום וקורנית, וצולים במשך שעה וחצי לדרגת עשוי למחצה.
מוציאים את הירקות והבשר לצלחת הגשה ומכסים בנייר כסף כדי לשמור על חומם.
מעמידים את התבנית על להבה בינונית ומוסיפים את היין. מקרצפים היטב את קרקעית התבנית ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב, עד שהוא הופך לסמיך ומבריק.
יוצקים את הרוטב על הירקות והבשר ומגישים חם. כאמור, אפשר גם להגיש את הצלי קר, ללא הירקות.

שווה לקרוא

שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

ממה מורכב הביס המושלם? כנראה…
קרא עוד
אסדו – גרסה ביתית צנועה – רפי אהרונוביץ

אסדו – גרסה ביתית צנועה – רפי אהרונוביץ

מתכון טעים לחובבי בשר אמיתיים.…
קרא עוד
נתח קצבים מבשר ישראלי על עגבניות שרופות

נתח קצבים מבשר ישראלי על עגבניות שרופות

מצרכים - קילו וחצי של…
קרא עוד
צלי בשר בקר ישראלי בירקות

צלי בשר בקר ישראלי בירקות

שיטת צלייה איטית ועדינה, שהופכת…
קרא עוד