אופן הכנה
1. בקערת חרס או זכוכית מערבבים את כל חומרי המשרה ומשהים את הבשר במקרר במשך 12 שעות לפחות (אפשר עד 48)
2. מוציאים את הבשר מהמשרה. מסננים את נוזל המשרה ושומרים בצד.
3. מחממים את התנור ל- 150 מעלות
4. בעזרת סכין קטנה מנגבים את נתח הבשר ונועצים בו את שיני השום.
5. מעבירים את הבשר לקדירה ומניחים סביבו את הירקות. מוסיפים את נוזל המשרה, סוגרים היטב ומכניסים לתנור.
6. אופים במשך 5 שעות. בזמן האפייה מוודאים מידי פעם שהבשר אינו מתייבש, ואם צריך מוסיפים מעט יין אדום.
7. מעבירים את הבשר לקערה (זהירות, הבשר כל כך רך שהוא מתפרק) ומסדרים מסביב את הירקות. יוצקים את הרוטב שנותר בסיר ומגישים. מצויין גם קר בתוך כריך או סלט. |