אילן פריג, 49, מספר שהמשיכה שלו לעסקי הבשר התחילה כבר בגיל 9, למורת רוחה של אימו. "אני זוכר איך הייתי מחכה שיום הלימודים יסתיים ומיד תופס אוטובוס לשוק הכרמל, הישר אל האטליז של אבא שלי", הוא מספר. "הייתי באטרף על בשר, אהבתי לעזור בחיתוך סטייקים והתרגשתי מכל סחורה חדשה שהגיעה אלינו. אומנם אמא שלי לא אהבה את העובדה שאני הולך לכיוון הזה, והעדיפה שאתמקד בלימודים, אבל בגיל 14 היא הבינה שזה מה שאני באמת רוצה ואוהב והשלימה עם זה. גם היום אני עדיין נהנה ממראה של בשר משובח, ומאוד אוהב לבשל, לארח וליהנות מהטעם הממכר".
בשנים האחרונות אילן מתפעל אטליז קטן באבן גבירול בתל אביב, שם הוא מוכר בשר בקר ממרום הגולן.
אילן, למה דווקא אסאדו?
"זה נתח מושלם: הוא מתאים לכל סוג של בישול – לאפייה, לתבשילי קדרה, לבישול ארוך. הוא עסיסי במיוחד – מכיל כ-10 אחוז שומן, ולכן לא נוטה להתייבש – וכל בשלן מתחיל יוציא ממנו מטעמים. מעבר לזה, אני תמיד מעדיף להשתמש בבשר ישראלי, כי בינינו, אין כמו תוצרת כחול-לבן. בניגוד לבשר שקונים בחו"ל, פה אני רואה את הבשר, בוחר אותו בעצמי, יודע בדיוק מה עבר עליו ומה יש לי בתוך השק. זו הסיבה שאני מחזיק בחנות רק תוצרת מקומית טרייה".
נתח בשר. אבן גבירול 139, תל אביב יפו, 077-7282389