up למעלה

פילה בקר במחבת

אחד הנתחים האהובים על הישראלים הוא פילה בקר. הוא רך, אין בו שומן, והוא מתאים לכל אחד – ילדים ומבוגרים, אנשים שאוהבים את הבשר שלהם נימוח ונמס בפה. זה גם נתח שאפשר לעשות אותו במידות עשייה גבוהות יותר (וול דאן) והוא עדיין יהיה טעים מאוד, לעומת נתחים שעדיפה להם צורת הכנה עשויה פחות (כמו סינטה למשל).

לצד הפילה אפשר להגיש טבעות בצל בטמפורה ורוטב ציר בקר.
מקום של בשר (מערכת וואלה! NEWS , יעל לאור)

צילום: יעל לאור

 

הטיפים של ניני נוף מ”מקום של בשר” להכנת פילה בקר במחבת ביתית:

– את פילה הבקר יש לצלות על מחבת ביתית עשויה ברזל יצוק.

– חשוב שהסטייק לא ימלא את כל שטח המחבת, על מנת שיישאר מקום פנוי בכדי להפוך את הסטייק על צדו השני כשהוא חם.

– את המחבת מחממים טוב על האש כ-10 דקות לפני הצלייה.

– את הבשר מוציאים שעה לפני ההכנה מהמקרר, כל שיגיע לטמפרטורת החדר.

– מתבלים את הבשר במלח ופלפל בלבד, אפשר להוסיף רוטב ציר בקר לצדו.

– כתוספת אפשר להגיש טבעות בצל, לציפוי ניתן להשתמש בקמח טמפורה אסיאתית.

 

 

קרדיט: וואלה!

שווה לקרוא

ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

  שלמה רודד, בשרי יוז'י…
קרא עוד
פרוסות שפיץ צ’אך מבשר ישראלי צרובות עם בצלים מוחמצים

פרוסות שפיץ צ’אך מבשר ישראלי צרובות עם בצלים מוחמצים

נתח הצ'אך המוכר גם כצ'אק…
קרא עוד
מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

קונים שפיץ שייטל מבשר בקר…
קרא עוד
שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

ממה מורכב הביס המושלם? כנראה…
קרא עוד
גודל פונט