אחד הנתחים האהובים על הישראלים הוא פילה בקר. הוא רך, אין בו שומן, והוא מתאים לכל אחד – ילדים ומבוגרים, אנשים שאוהבים את הבשר שלהם נימוח ונמס בפה. זה גם נתח שאפשר לעשות אותו במידות עשייה גבוהות יותר (וול דאן) והוא עדיין יהיה טעים מאוד, לעומת נתחים שעדיפה להם צורת הכנה עשויה פחות (כמו סינטה למשל).
צילום: יעל לאור
– את פילה הבקר יש לצלות על מחבת ביתית עשויה ברזל יצוק.
– חשוב שהסטייק לא ימלא את כל שטח המחבת, על מנת שיישאר מקום פנוי בכדי להפוך את הסטייק על צדו השני כשהוא חם.
– את המחבת מחממים טוב על האש כ-10 דקות לפני הצלייה.
– את הבשר מוציאים שעה לפני ההכנה מהמקרר, כל שיגיע לטמפרטורת החדר.
– מתבלים את הבשר במלח ופלפל בלבד, אפשר להוסיף רוטב ציר בקר לצדו.
– כתוספת אפשר להגיש טבעות בצל, לציפוי ניתן להשתמש בקמח טמפורה אסיאתית.
קרדיט: וואלה!