up למעלה
 

עקרונות לצלייה מוצלחת

מוגש ע"י מועדון הקצבים של מועצת הבקר
לקראת יום העצמאות, כדאי לרענן את מה שאנו יודעים על מנגל טוב של נתחי בשר בקר טרי ועסיסי:

עקרונות לצלייה מוצלחת

1. סבלנות היא מילת מפתח בצליית בשר. חובה לחכות עד שהפחמים יהפכו לגחלים לוחשות.
2. כדאי להשאיר לפחות 10 ס"מ בין הפחמים (מקור החום) לרשת (הבשר).
3. לפני הצלייה, על הבשר להיות בטמפרטורת החדר.
4. רצוי לייבש מעט את הבשר בעזרת מגבת.
5. כדאי להמליח את הבשר רק לקראת סוף הצלייה (שכן המלח סופח נוזלים), ואם הבשר מוכשר, כדאי לקמץ בכמות המלח. לפלפל ניתן לפני הצלייה.
6. לתוספת ניחוח מעושן, ניתן לפזר גבעולי רוזמרין וטימין טריים מעל הבשר בזמן הצלייה.
7. בשר טרי וטוב אינו זקוק להרבה תבלינים וגם לא לרטבים. אם בכל זאת אוהבים, רצוי להגיש בצד.
8. רצוי לשמור בקבוק (שפריצר) ולהתיז ממנו מים ברגע שהאש אוחזת בבשר (קורה בייחוד שמשתמשים בבשר שמן או ברטבים המכילים סוכרים ושמן).

מהם הנתחים המתאימים ביותר למנגל מוצלח?

על כך התייעצו עם הקצב שלכם בקצבייה.

שווה לקרוא

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

בשביל המתכון החגיגי הזה לא…
קרא עוד
המלצת הקצב: תבשיל בקר בבירה

המלצת הקצב: תבשיל בקר בבירה

הקצב של מסעדת מו מו…
קרא עוד
צלעות בקר בשום ושזיפים מיובשים

צלעות בקר בשום ושזיפים מיובשים

נתח הצלעות הנמצא בסמוך לאנטרקוט…
קרא עוד
עראייס בדיוק כמו שעראייס צריך להיות

עראייס בדיוק כמו שעראייס צריך להיות

קבלו אותו: מתכון לעראייס הכי…
קרא עוד