up למעלה

עקרונות לצלייה מוצלחת

מוגש ע"י מועדון הקצבים של מועצת הבקר
לקראת יום העצמאות, כדאי לרענן את מה שאנו יודעים על מנגל טוב של נתחי בשר בקר טרי ועסיסי:

עקרונות לצלייה מוצלחת

1. סבלנות היא מילת מפתח בצליית בשר. חובה לחכות עד שהפחמים יהפכו לגחלים לוחשות.
2. כדאי להשאיר לפחות 10 ס"מ בין הפחמים (מקור החום) לרשת (הבשר).
3. לפני הצלייה, על הבשר להיות בטמפרטורת החדר.
4. רצוי לייבש מעט את הבשר בעזרת מגבת.
5. כדאי להמליח את הבשר רק לקראת סוף הצלייה (שכן המלח סופח נוזלים), ואם הבשר מוכשר, כדאי לקמץ בכמות המלח. לפלפל ניתן לפני הצלייה.
6. לתוספת ניחוח מעושן, ניתן לפזר גבעולי רוזמרין וטימין טריים מעל הבשר בזמן הצלייה.
7. בשר טרי וטוב אינו זקוק להרבה תבלינים וגם לא לרטבים. אם בכל זאת אוהבים, רצוי להגיש בצד.
8. רצוי לשמור בקבוק (שפריצר) ולהתיז ממנו מים ברגע שהאש אוחזת בבשר (קורה בייחוד שמשתמשים בבשר שמן או ברטבים המכילים סוכרים ושמן).

מהם הנתחים המתאימים ביותר למנגל מוצלח?

על כך התייעצו עם הקצב שלכם בקצבייה.

שווה לקרוא

קדירת אוסובוקו וארטישוק ירושלמי ביין לבן

קדירת אוסובוקו וארטישוק ירושלמי ביין לבן

השף ניר צוק מחמם את…
קרא עוד
רך ונימוח: שאוויה לחי עגל

רך ונימוח: שאוויה לחי עגל

לחי הבקר הוא אחד הנתחים…
קרא עוד
תבשיל עם נתח הבשר שהכי מתאים לבישול ארוך

תבשיל עם נתח הבשר שהכי מתאים לבישול ארוך

חמודי דבאח ממשפחת הקצבים המפורסמת…
קרא עוד
מתכון לחזה בקר מקורמל שיגרום לכל השכנים לדפוק בדלת

מתכון לחזה בקר מקורמל שיגרום לכל השכנים לדפוק בדלת

שרינג איז קרינג, מה שנכון…
קרא עוד