up למעלה

אסדו – גרסה ביתית צנועה – רפי אהרונוביץ

מתכון טעים לחובבי בשר אמיתיים. האסדו, שהוא נתח מהקשתית, ייאפה הפעם אצלנו בבית בתנור כך שאפילו ליוצאי אמריקה הדרומית לא יישארו מילים.

מתכון ל-4:

חומרים:
צלע מהקשתית עם העצם במשקל ½ 1 ק”ג , מסומנת במשור ב- 4 מקומות
3 כפות ריבת תפוזים
¼ כוס מים רותחים
מעט שמן צ`ילי או משהו אחר חריף
3 כפות מרק אבקת בצל
נייר כסף

אופן ההכנה:
נמיס את ריבת התפוזים במים רותחים, נמרח את הצלע, נפזר את אבקת מרק בצל, נוסיף מעט חריפות באמצעות שמן צ`ילי, נסגור היטב ביריעת נייר כסף כפולה ונכניס לתנור ב- 120 מעלות למשך 7 שעות!

הבשר ייצא נימוח וטעים. אפשר לתבל אסדו גם בחרדל דיז`ון גרגרים ומעט דבש בתוספת שני גבעולי רוזמרין, אבל להקפיד לעטוף בנייר הכסף ולצלות זמן רב.

חורף נעים!!!!!

גודל פונט