אופן הכנה
1. מסירים את השליש העליון של העגבניות ושומרים בצד. מוצאים מהן בעדינות את המיץ והגרעינים וזורקים. מרוקנים את `בשר` העגבנייה, קוצצים שומרים בצד.
2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים את הצנובר ומזהיבים תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר ומאבד את צבעו האדום. מוסיפים את `בשר` העגבניות הקצוצות, האורז, הצימוקים והתבלינים. מערבבים היטב ומוסיפים ½ כוס מים. מבשלים עד שרוב המים מתאדים. מורידים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע, מרבבים ומתקנים את התיבול.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
5. ממלאים את העגבניות בתערובת הבשר והירקות. מכסים כל עגבנייה ב`כובע` ומסדרים בתבנית אפייה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית. מוסיפים עוד מים כך שיגיעו לשליש מגובה העגבניות ואופים כחצי שעה. מגישים חם עם לחם טרי. |