up למעלה

ספר-ריבס / אסאדו מבשר ישראלי

 

ראובן גיליס, עגלי רמת הגולן

חומרים:

  • 2 ק”ג קשתית פרוסה לאסאדו
  • 1/3 כוס סויה מאיכות טובה
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס קטשופ מאיכות טובה
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • גבעולי רוזמרין
  • 5 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

מחממים במיקרוגל, 15 שניות, את הדבש והקטשופ עד שהופכים נוזליים ונוחים לעבודה. מוסיפים את הסויה ומערבבים למרינדה אחידה.

מורחים את הרצועות במעט שמן זית ובמרינדה שהכנו, ומצפים בשום, ברוזמרין ובפלפל השחור – כל אחד לפי טעמו. רצוי להשרות במקרר את הבשר במרינדה מכוסה למשך הלילה.

מביאים את הבשר לטמפרטורת החדר. מניחים על תבנית אפייה, שופכים את המרינדה שנותרה ומכסים עם נייר כסף. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי, למשך 15דקות ;מורידים את החום ל-170 מעלות וצולים שעתיים.

בודקים בעזרת מזלג את רכות הבשר. אם המזלג נכנס ויוצא בקלות, הבשר מוכן. אם לא, נצלה חצי שעה נוספת. אם הבשר לא השחים דיו אפשר לעשות זאת בגריל ללא כיסוי למשך כמה דקות. חותכים בין כל 2-3 עצמות ומגישים עם תפו”א אפויים.

אפשר לגוון ע”י הוספת טימין וטרגון )טרי או יבש) למרינדה.

שווה לקרוא

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

ניר עופר ממעדניית דלישס עם…
קרא עוד
צלי כתף בתנור

צלי כתף בתנור

כשקצב שנמצא בעסק כמעט 20…
קרא עוד
רוסטביף מנתח פיקניה

רוסטביף מנתח פיקניה

תכירו את הפיקניה, נתח מעולה…
קרא עוד
צלי בשר בקר ישראלי בירקות

צלי בשר בקר ישראלי בירקות

שיטת צלייה איטית ועדינה, שהופכת…
קרא עוד
גודל פונט