up למעלה

סנייה קצת אחרת, מבשר ישראלי

מצרכים
חומרים ל – 50 מנות:
½ כוס שמן זית
1 ק”ג בצל קצוץ
2 ק”ג מיכסה ורד הצלע, טחון גס
½ ק”ג שומן כבש, טחון גס
20 שיני שום קצוצות
12 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות בעובי ½ ס”מ
שמן לטיגון עמוק
6 עגבניות פרוסות דק
עלי נענע
פטרוזליה
1 ליטר טחינה (מוכנה לאכילה)
מלח, פלפל שחור, כמון
אופן הכנה
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד השחמה.

2. במחבת אחרת מטגנים את שומן הכבש, ובו מטגנים את הבשר הטחון עם תבלינים, עד להשחמה.

3. את פרוסות תפוחי האדמה מטגנים בשמן עמוק, עד השחמה, מוציאים ומספיגים את עודפי השומן.

4. בקדירה או מגש אפייה עמוק מסדרים שכבות של תפוחי אדמה, פרוסות דקות של עגבניה, בשר טחון, עלי נענע, פטרוזיליה וטחינה מלמעלה.

5. אופים בתנור בחום בינוני- גבוה כ- 10 דקות, עד שהטחינה משחימה.

6. הצעת הגשה: מעטרים בפטרוזיליה קצוצה וצנובר קלוי. כמות: 120 גרם למנה

שווה לקרוא

שפונדרה (קשתית) בתנור מבשר ישראלי #2

שפונדרה (קשתית) בתנור מבשר ישראלי #2

המקור למתכון: צ.ד האחים סאסי…
קרא עוד
נתח ואסיו במשרה שמן זית

נתח ואסיו במשרה שמן זית

באטליז פרה אדומה יודעים היטב,…
קרא עוד
צלי כתף טרי ביין, חרדל, שום ודבש מבשר ישראלי

צלי כתף טרי ביין, חרדל, שום ודבש מבשר ישראלי

מקור המתכון: אטליז "מרכז הבשר"…
קרא עוד
יותר זול, יותר משתלם: רוסטביף מנתח שייטל

יותר זול, יותר משתלם: רוסטביף מנתח שייטל

אין כמו למצוא נתח בשר…
קרא עוד
גודל פונט